עוגת דבש רכה עם קוביות של תפוחים ופקאנים. והשוס: כתר של פרחי תפוחים שגונב את ההצגה

עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים

ה-מלכה של ראש השנה • עוגת דבש רכה עם קוביות של תפוחים ופקאנים. והשוס: כתר של פרחי תפוחים שגונב את ההצגה.

סטריפ משהו טעים

הערות, הארות:
• במקום חלב קוקוס ניתן להשתמש בחלב סויה (לפרווה) או בשמנת חמוצה/חלב (לחלבי).
• חיתוך התפוחים לפרחים מעל הוא אחד השלבים החשובים. שימו לב שצריך לחתוך את התפוחים לפרוסות מאוד דקות כדי שתוכלו לגלגל אותן. הכי טוב לעשות את זה עם מנדולינה, גם כי תקבלו פרוסות דקות וגם כי הפעולה תיקח לכם מקסימום 3 דקות, אם אין לכם מנדולינה, ניתן לחתוך עם סכין. זה יקח קצת יותר זמן ויצריך סבלנות אבל זה עובד (כאן בעוגה למשל חתכנו עם סכין).
• ניתן לאפות את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק או באחת גדולה מלבנית (כמו בתמונה). אם החלטתם להכין בתבנית גדולה, שימו לב לבדוק היטב עם קיסם שהעוגה מוכנה. ככל שתהיה לכם יותר תערובת בתבנית ככה יקח יותר זמן לאפות.
• נסו לפזר מעל העוגה מעט אבקת סוכר, אין לי ספק שזה יוסיף עוד טאץ' יפה לעוגה.
• ניתן להכין את העוגה גם כמאפינס ולסדר מעל פרח גדול מפרוסות תפוחים.

צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
100 מ"ל (1/2 כוס) מים רותחים
שקיק תה רגיל
200 מ"ל (כוס) חלב קוקוס (אופציות נוספות בהערות)
100  מ"ל (חצי כוס) שמן צמחי
120 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר
250  גרם דבש
2 ביצים
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
כפית קינמון
גרידת לימון מלימון שלם
2 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם פקאנים (לא מסוכרים), קצוצים גס

לפרחי התפוחים:
3-4 תפוחים אדומים (עם הקליפה)
100 מ"ל (1/2 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-165 מעלות.
• הכנת פרחי התפוחים: פורסים 3-4 תפוחים לפרוסות דקות. כמה דקות? הכי דקות שאתם יכולים. בשלב הזה מומלץ להעזר במנדולינה או להיות סבלניים ולחתוך עם סכין חדה.
• מרתיחים יחד סוכר ומים (1/2 כוס מכל אחד) ומעבירים את הסירופ שנוצר לקערה. מכניסים לקערה את פרוסות התפוחים כדי שיתרככו מעט. מניחים בצד.
• מכינים את העוגה: חולטים במים הרותחים את שקיק התה ונותנים לתערובת "לשבת" כך במשך מספר דקות.
• טורפים בקערה חלב קוקוס, שמן, סוכר, דבש וביצים לתערובת אחידה.
• מוסיפים את תערובת המים עם התה ומערבבים היטב.
• מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון וגרידת לימון וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• מקפלים פנימה את התפוחים והפקאנים ומעבירים לתבניות האפייה (2 אינגליש קייק או אחת מלבנית גדולה).
• מרכיבים ואופים: מוציאים את פרוסות התפוחים מהסירופ (שומרים את הסירופ בצד) ומסדרים בתוך העוגה בצורת פרחים – מגלגלים כל פרוסה לספירלה קטנה ודוחפים בעדינות לתוך בלילת העוגה, חוזרים על התהליך עד שהעוגה מלאה בהמון ספירלות של תפוחים. מומלץ לחתוך את פרוסות התפוחים לחצי כדי שיהיה קל יותר להכניס אותן לעוגה.
• אופים במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
• מברישים את העוגה בסירופ הסוכר שהשארתם בצד ומצננים לפני ההגשה.

צילום: רחלי קרוט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.