עוגת מוס גבינה פירות ושקדים מקורמלים שתעשה לכם את החג – חלבי

עוגת מוס גבינה פירות ושקדים מקורמלים

עוגת מוס גבינה קרה מצופה בשוליים בפירות ועטורה מעל בשבבי אגוזים מקורמלים

לעוגת גבינה קרה יש מספר יתרונות. היא טעימה בצורה בלתי רגילה, יפה מאוד לכן הולמת במיוחד להכנה לאירועים חגיגיים. הפעם בנוסף לקישוטי הפירות הוספתי שבבי שקדים מקורמלים בחמאה, דבר שהוסיף לטעם.

עוגה המתאימה לאירוח שולחן שבועות ובכלל לכל השנה, אישית העוגה הוכנה למישהו שאהבתי ליום הולדתו.

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

עוגת מוס גבינה פירות ושקדים מקורמלים

תבנית קפיץ או רינג 26

 

החומרים לבסיס:

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

100 גרם ביסקוויטים

50 גרם חמאה רכה

כף שוקולית

הכנת הבסיס:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מרסקים את כל המצרכים במעבד מזון עד איחודם.
  3. מהדקים לתחתית התבנית ואופים 8 דקות.
  4. מוציאים לצינון.

החומרים למלית:

5 תותי שדה גדולים

אפרסמון קלוף

200 גרם גבינת שמנת

500 גרם ריקוטה 5%

1/2 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

100 גרם שוקולד לבן מומס

שקית (14 גרם) ג'לטין מומס בכוס מים רותחים

500 מ"ל שמנת מתוקה

 

החומרים לציפוי:

100 גרם שבבי שקדים

50 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:
  1. פורסים את הפירות דק דק.
  2. מערבבים את הגבינות עם הסוכר, סוכר וניל וג'לטין מומס.
  3. מוסיפים את השוקולד ומערבבים.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת.
  5. מסדרים שקף בשולי התבנית.
  6. מהדקים את הפרוסות הפירות לשולי התבנית.
  7. יוצקים את המלית מעל הבסיס האפוי.
  8. מעבירים למקרר למשך לילה.
  9. מטגנים באש בינונית את שבבי השקדים בחמאה, מצננים ומסדרים על העוגה הקרה.
  10. מחלצים מהתבנית ומסירים את השקף.

 

צילום: חיה אילונה דר

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.