עוגת מוס פאי שוקולד מדהימה לפסח • חגיגה אמיתית / חלבית

עוגת מוס פאי שוקולד

עוגת מוס שוקולד מדהימה לפסח. חלקה התחתון עשוי מתערובת אגוזים ומעל מילוי קרם שוקולד קליל. חגיגה אמיתית.

פסח הינו החג של הביצים והעוגות, מאחר ואין משתמשים בקמח רגיל הרי שהביצים משמשות כחלק מהגורמים המתפיחים את המאפים. לדעתי בחג זה נאפות העוגות הכי טעימות וכאשר אני חושבת מדוע, התשובה שמסתברת לי הינה שיש להיות יצירתיים ללא הקמח ואכן היצירתיות חוגגת.

לאחר שהכנתי את העוגה  המהממת הזו ידעתי שאשתף אתכם במתכונה, מה גם שפסח קרב ובה והעוגה כשרה לפסח.

חלקה התחתון של העוגה עשוי מתערובת אגוזים אפויה ומעל יש מילוי קרם שוקולד קליל  במקרמו והורס בטעמו, חגיגה אמיתית לאוהבי השוקולד, מעל עיטרתי בשוקולד ופיזרתי סביב חלבה, אך הקישוט יכול להיות שונה על פי רצונכם.

יש במרכיבים ג'לטין ומאחר ואני יודעת שיש הנמנעים מלהשתמש בו אזי אני מציעה להמיר באגר אגר שניתן למוצאו בחנויות טבע ובמתמחות, אל תוותרו על השימוש בג'לטין או בתחליפיו משום שהוא מייצב את תערובת השוקולד.

ועוד נקודה לתשומת לב הנרתעים משימוש בביצים חיות כבמקרה שלנו בו מקציפים חלבונים ומכניסים לתערובת, דאגו לקנות ביצים טריות ולהשתמש בהן עם הוצאתן מהמקרר.

עיקבו אחר ההוראות ומובטחת לכם עוגה חגיגית וטעימה מאוד.

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

עוגת מוס פאי שוקולד

תבנית בקוטר 24

החומרים לקלתית:
225 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך
4 כפות סוכר
3 כפות חמאה מומסת

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מרסקים את האגוזים והסוכר במעבד מזון.
  3. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שהתערובת מתאחדת.
  4. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-8-10 דקות, עד הזהבה קלה (זהירות מאפיית יתר).

 

המילוי:
225  מ"ל (כוס) חלב
2 כפיות אבקת ג'לטין
115 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים מופרדות
225 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
כפית וניל משובח
כף ליקר אמרטו (לא חובה)
150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. מניחים את החלב בבן מארי (בסיר מעל סיר נוסף ובו מים רותחים), מפזרים מעל את הג'לטין וממתינים 2 דקות.
  2. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומערבבים, מוסיפים את החלמונים והשוקולד וממשיכים לבחוש על אש נמוכה כ-5-4 דקות עד המסה.
  3. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומערבבים עם מטרף עד שהתערובת חלקה.
  4. מוסיפים את הוניל והליקר ומערבבים.
  5. מכסים את  הקערה ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
  6. מקציפים את השמנת המתוקה ומעבירים בקיפול אל השוקולד.
  7. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר ומוסיפים לתערובת.
  8. יוצקים על הקלתית  ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות (בשלב זה ניתן לעטוף את שולי הפאי בשקף, אך לא חובה, גם כך השוליים יוצאים חלקים).
  9. מקשטים עם זילופי קצפת, שוקולד או עם נגיסי שוקולד.

צילום: חיה אילונה דר

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.