עוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמשים בציפוי שוקולד ותוספות מפנקות

מתכון לעוגת פירות ושוקולד לט"ו בשבט

 

רכיבים:
3/4 1 כוסות סוכר
5 ביצים L
225 גר' חמאה רכה
150 גר' של ממרר שוקולד
2.5 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 גר' פיסטוק קצוץ
60 גר' משמש יבשים קצוצים לקוביות
160 גר' שמנת חמוצה
50 מ"ל ברנדי

 

ציפוי לעוגה:
400 גר' שוקולד מריר מטבעות לאפייה 'כרמית'
3/4 כוס שמן קנולה
60 גר' פיסטוק חלבי גרוס לקישוט
פניני שוקולד מריר, חלב ולבן  לקישוט

אופן הכנה:
במיקסר מערבבים את הסוכר והביצים עד להמסה מוחלטת של הסוכר. בקערה נפרדת לוקחים חצי מכמות החמאה ומועכים עד להפיכתו למרקם משחתי. מוסיפים אליו את ממרח השוקולד ומערבבים במיקסר בעוצמה איטית, מוסיפים בהדרגה את יתר החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה. מערבבים בקערה בצד את הקמח, מלח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, פיסטוקים ומשמשים קצוצים ולאחר מכן מערבבים בעזרת לקקן את המסה לתוך קערת המיקסר בשלוש פעמים, מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה, מערבבים ואז מוסיפים את שארית השמנת. ולבסוף מוסיפים את הברנדי, מערבבים למסה אחידה. ואופים בתנור שחומם מראש ל-145 מעלות כ-40 דקות.
לאחר האפייה מצננים עד לקירור מלא.

 

אופן הכנה לציפוי:
ממיסים את מטבעות השוקולד בקערה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, לאחר המסת השוקולד, מוסיפים את שמן הקנולה, מערבבים ומאחדים עם הפיסטוק הגרוס. מקררים עד לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה הקרה ומיד לאחר הציפוי מקשטים עם פניני השוקולד, ולהגיש.

המתכון באדיבות: השף קונדיטור לורו לוי, חברת כרמית

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.