עוגת תפוחים תפוזים לימון וקינמון משגעת ומרעננת לכבוד שבת וחג

עוגת תפוחים, תפוזים, לימון וקינמון. כל הטעמים הרעננים הללו בעוגה אחת.

אוהבים עוגת תפוחים? או עוגת תפוזים? או עוגת לימון? ובכן שימו לב, שילבתי את כל הטעמים הטעימים הללו בעוגה אחת משגעת.  עוגה עם פלחי תפוחים מיץ תפוזים ולימון, גבוהה וקלילה ובכל ביס חתיכת תפוח רכה. פשוט תענוג בלתי יתואר.

העוגה הינה פרווה ולכן יכולה להוות קינוח לארוחת שבת או אם כבר מדברים על קינוח אז אוטוטו ראש השנה קרב ובא והרי לנו עוגת תפוחים מעט שונה.

הכינו משקה חם או קר ופירסו לכם פרוסה מענגת.

עוגת תפוחים, תפוזים, לימון וקינמון

תבנית 26

החומרים:
5 תפוחי עץ  גרני סמיט קלופים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר חום בהיר+2 כפות
קורט מלח
מיץ וגרד מתפוז (1)
כוס שמן
מיץ וגרד מחצי לימון
1 ו-1/2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס קמח שקדים (מולבנים טחונים דק)
1/4 כפית תמצית וניל משובחת
כפית קינמון

לציפוי:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מפלחים את התפוחים לשמיניות ויוצקים עליהם את מיץ הלימון.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד היווצרות קצף בהיר מאוד ומוסיפים את הוניל והמלח.
  4. מוסיפים  בקיפול ידני את הקמחים והנוזלים לסירוגין.
  5. יוצקים שכבה דקה מהבלילה לתבנית, מסדרים סביב לשוליים תפוחים, זורים עליהם קינמון ומכסים ביתרת הבלילה.
  6. מסדרים מעל את שכבת התפוחים הנותרת, זורים קינמון ואת 2 כפות הסוכר.
  7. אופים עד הזהבה ועד שקיסם יוצא נקי.
  8. מצננים וזורים מעל אבקת סוכר.

*שומרים במקרר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

אות

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.