עונג שבת וחג: מתכון לעוגת מוס עשירה בשוקולד / לאוכלי שרויה

עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד עשירה בשוקולד, עם אופצייה להכנה ללא גלוטן על ידי שימוש בקמח שקדים

עוגת מוס שוקולד טעימה עשירה בשוקולד אותה הכנתי בפסח וקצרה מחמאות רבות. מצאתי את המתכון במחברת המתכונים שלי לאחר נבירה אחר מתכונים חדשים והנה שוב נפלתי למתכון ישן וטעים.
העוגה די מהירת הכנה ומכילה חומרים זמינים בבית כך שכאשר עלינו להכין עוגה בהתראה קצרה זו אחת האפשרויות השוות במיוחד.

 

הכנת העוגה ברינג אותו פתחתי בהתאם לגודל הרצוי דהיינו 24 ס"מ

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

 

 

עוגת מוס שוקולד

תבנית 24/ רינג  פתוח בקוטר 24

החומרים:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם חמאה
1/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
כף ברנדי
כף רום
4 כפות קמח מצה/ קמח שקדים/ קמח תופח לפסח
3 ביצים (L) מופרדות

 

אופן ההכנה:

  1. אם עובדים עם הרינג, מרפדים תבנית שטוחה, מניחים נייר אפייה ועוטפים את התבנית בנייר כסף.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. מכניסים לסיר את השוקולד, חמאה, מים, 1/2 כוס סוכר, ברנדי, רום ומערבבים עד המסת הסוכר.
  4. מסירים מהאש ושומרים 1/2 כוס מהקרם בצד.
  5. מוסיפים לסיר את החלמונים, קמח (לפי בחירה).
  6. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקצף גמיש.
  7. מקפלים את הקצף לקרם ויוצקים לתבנית.
  8. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא פירורי ומוציאים לרשת צינון.
  9. מחממים את הקרם שנותר בכוס ויוצקים על העוגה החמה.

 

צילום: חיה אילונה דר

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.