עוף צלוי לצד ירקות אפויים בבצק-מלח I תפוחי אדמה במילוי רגו

אין מתאים יותר ממתכון זה: אין בו תבלינים או תוספות אלא עוף וירקות בלבד.עוף צלוי על מצע מלח-ים אטלנטי לצד ירקות אפויים בבצק-מלח ותפוחי אדמה מדורה במילוי רגו

אין מתאים יותר לחגים וליום יום ממתכון זה: אין בו תבלינים או תוספות אלא עוף וירקות בלבד.

העוף נצלה על מצע של מלח ים אטלנטי, אך ניתן להמירו במלח גס פשוט. את הקמח שב"בצק" עבור הירקות ניתן להמיר בקמח תפוחי אדמה כשזה בפסח. המתכון צורך כ5 דקות עבודה – מינימום השקעה ומינימום פרזנטציה.

עוף צלוי על מצע מלח-ים אטלנטי לצד ירקות אפויים בבצק-מלח
מרכיבים עבור 4 סועדים:
עוף שלם טרי מספר 2
1 סלק בינוני
1 גזר
2 בצלים לבנים
2 בצלים אדומים
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 בטטה
4 תפוחי אדמה
2 קילו מלח-ים אטלנטי
2 קילו קמח
700 מ"ל מים

אופן הכנת העוף:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים בתבנית נייר אפייה ומפזרים עליו קילוגרם מלח. מניחים את העוף על המלח ואופים כשעה וחצי.

שף דודו ביטון צילום אנטולי מיכאלו
שף דודו ביטון
צילום אנטולי מיכאלו

אופן הכנת הבצק לירקות:
מערבבים בקערה את הקמח וקילוגרם אחד מלח. מוסיפים לאט-לאט את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
שוטפים את הירקות ומשאירים אותם בשלמותם ובקליפתם. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ירק ליד ירק.
מניחים את הבצק על הירקות, אוטמים לגמרי ואופים בחום של 190 מעלות במשך שעה וחצי.
מוציאים מהתנור, משהים כ-10 דקות, שוברים את הבצק, מוציאים את הירקות ומגישים ליד העוף

 

תפוחי אדמה מדורה במילוי רגו
חומרים ל-6 מנות:
6 תפוחי אדמה גדולים מאוד ושטופים היטב על קליפתם
מלח ים

לרגו :
4 כפות שמן זית
בצל גדול
4 שיני שום
כרישה בינונית
3 גזרים
סלרי אמריקאי – 3 גבעולים
600 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס יין אדום
מלח, פלפל שחור גרוס
עלה דפנה
2/3 קופסת רסק עגבניות קטנה
1 כוס עגבניות קצוצות גס

פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
מפזרים על תבנית אפייה מלח גס, מניחים את תפוחי האדמה מעל למלח ואופים בתנור חם 190 מעלות כשעה ורבע להכנה מלאה והשחמה של תפוח האדמה.

קוצצים את הירקות לקוביות קטנות, משחימים קלות את הירקות ואז מוסיפים את הבשר. משחימים קלות, מוסיפים את הרסק והתבלינים, מוסיפים את היין ומגרדים משקעים מתחתית הסיר.

מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כשעה על להבה נמוכה. בודקים אם חסרים נוזלים ומוסיפים במקרה הצורך.

לסיום משלימים טעמים ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

חוצים את תפוח האדמה ומניחים מעל את הרגו.

שדרוג
ניתן להוסיף לתבנית תפוחי האדמה בצלים סגולים שלמים וראשי שום שלמים לצלייה מושלמת ולתוספת רעננה.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.