עורכים שולחן גם ב… פורים

 איך לערוך ארוחת פורים נפלאה ונטולת מאמצים כבדים שגם אנחנו המארחים נוכל ליהנות, ארוחה שתעמוד במצוות ובכללים גם יחדיו / תמי לנצוט ליבוביץ עוזרת לנו להפוך את האירוח לקליל צבעוני שמח ו..קלאסי !

 

בחג שהמצווה הגדולה שלו היא להרבות בשמחה, לחגוג, לצחוק לאכול ולשתות עד כלות, או במילים אחרות "ימי משתה ושמחה", גם השולחן צריך להראות כך צבעוני מתוק ומשעשע.

סגנון האירוח כמובן הוא לא רשמי, עשיר בצבעים, מתוקים, אלכוהול, תחפושות ו.. מוסיקה באווירת החג!

גם תפריט הארוחה חייב להיות מותאם לקהל  שמרבה לשתות יין – "חייב אדם להשתכר בפורים עד של ידע בין ארור המן לברוך מרדכי".

כדי להיערך לסעודה המתחילה בשעות אחר הצהרים ונמשכת עד הלילה אין צורך בכישורי אירוח מיוחדים אבל חשוב לזכור כמה עובדות שיהפכו לנו את החגיגה לבלתי נשכחת או במילים אחרות,  

איך לערוך ארוחת פורים נפלאה שתעמוד במצוות ובכללים של החג ויחד עם זאת תהיה נטולת מאמצים כך שגם המארחים וגם האורחים יוכלו ליהנות :

  1. ההיפך משולחן חגיגי רשמי בו המפה הלבנה מככבת, בשולחן פורים הצבע שולט, שילובי צבע , מסכות שינוי נקודת ההתייחסות: ארוחה זו נועדה לגרום להנאה פחות להרשים ולהיצמד לכללי האירוח .
  1. הצלחת הארוחה אינה נמדדת במספר השעות שעמדתן במטבח (מותר ורצוי לבקש מחברות להכין חלק מהתפריט).
  2. יוצרים אווירה דרך החושים-על מנת ליצור אווירה פורימית  יש להשפיע על כל חמשת החושים של משתתפי הסעודה: הראיה, השמיעה, המישוש, הטעם והריח.
  • חוש הראייה: הרמוניה בצבעים , שולחן צבעוני, לא רשמי, יכול להיות בסגנון מזנון או סביב שולחן. הרבה צבע, מסכות, בלונים, צפצפות, כל ההגשה והמזון מעוטר
  • חוש השמיעה – מוסיקה רקע קצבית – ערב שיסבול מעודף שקט לא רצוי בחג זה.
  • חוש הטעם – טעים ריחני וצבעוני. עם הרבה אלכוהול, יין, קוקטיילים, "שמפניה" ומנות התואמות ומשלימות את השתייה  הבלתי מוגבלת בערב זה. על המארחת לדאוג ולהציע שתיה כיד המלך.( זו מתנה מביאים לארוחה זו, בקבוק יין או מתוקים כל שהם)
  • חוש הריח – נרות ריחניים המפוזרים בחלל האירוח

      חוש המישוש –  מגע  הריהוט, כלי האוכל , סכו"ם נקי,

אין צורך לארגן מראש מקומות ישיבה לאורחים, ישיבה ספונטנית, פינות הגשה כמו שולחן אלכוהול, עליו כוסות יין  מסוגים שונים מוכנות לשתייה

רצוי ומקובל להשתמש בכלים חד פעמיים, צבעוניים, עליזים, מקושטים.

על מנת שהאורחים ירגישו חופשיים, לרקוד ולשמוח , לקום מהשולחן, כדאי להכין פינות  כיבוד ליין ומתוקים.

פינת היין

פינת היין

פינת מתוקים

פינת המתוקים

 

אך יחד עם חוסר הפורמליות כמה כללים בנימוס שחשוב ליישם :

איך אוחזים את כוס היין – תמיד ברגלית הגביע (יין לבן וגם אדום).

לתמיד החזירו את הכסא למקומו כאשר אנו קמים מהשולחן.

אף אירוח הוא לא מובן מאליו, לצלצל ביום שלמחרת למארחת ולומר תודה.

לסיכום -חשוב ביותר

בכל זאת בואו לא נגזים במיוחד עם האלכוהול במיוחד זה שיודע שהשתייה מזיקה לו.

 

תמי לנצוט ליבוביץ'

 

תמי לנצוט-ליבוביץ מובילה את תחום האירוח הנימוס והנוהג במרחב העסקי, החברתי והבין-אישי מזה למעלה מ-30 שנה

לנצוט ליבוביץ הביאה לישראל את הידע הבינלאומי בתחום התדמית והנוהג והיא הראשונה שיישמה ידע זה עבור חברות, ארגונים ומוסדות, כחלק אינטגראלי של האסטרטגיה  עסקית, הארגונית והשיווקית.

עם השנים פיתחה תורות ומתודות בתחומי התדמית והתרבות העסקית, פרסמה ספרים ומאמרים בנושא והפיצה את הידע שלה בכלי התקשורת.

בימים אלה משיקה לנצוט ליבוביץ מיזם חדש שמטרתו שדרוג איכות השירות והאירוח במלונות, מסעדות ואירועי יוקרה – TLL Hospitality

צילום: SHUTTERSTOCK

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.