מתכון וידאו להכנת גבינת פטה ותפוחים בעטיפת פילו לחג שבועות – באדיבות התוכנית 'טעמים'

גבינת פטה ותפוחים בעטיפת פילו

מתכון קליל מנפלאות הפילו: מניחים על העלים שכבת תפוחים מטוגנים בחמאה, מניחים עוד שכבת עלים, מעל גבינת צאן, סוגרים בעלים נוספים ואופים
הגשה: אבי שקרל וצחי בוקששתר
ליווי קולינארי: יוג'ין וולף

מצרכי המאפה ל-6 מנות
:½ ק"ג עלי פילו
תפוחי עץ גרני סמית מגולענים וחתוכים לקוביות שטוחות
100 גר' חמאה
½ כוס סוכר חום
קורט אבקת קינמון
קורט אגוז מוסקט
קורט ג'ינג'ר קצוץ דק
2-3 נעצי ציפורן
150 גר' פטה צאן רכה
¼ כוס סיידר תפוחים
מעט שמן זית
להגשה – עגבניות שרי מקופסא
http://vimeo.com/65680623

הכנת הפילו הממולא:
מקפיצים את התפוחים בחצי מכמות החמאה עם אגוז מוסקטקינמוןציפורן  וג'ינג'ר. מוסיפים סוכר חום ומבשלים 3-4 דקות. מצננים.

מפוררים את הפטה, מוסיפים סיידר ומערבבים.

מברישים את עלי הפילו בחמאה מומסת וחותכים לריבועים בגודל של 15X15. על גבי שני עלים צמודים מנחים כף מתערובת התפוחים, סוגרים בשני עלים נוספים אבל לא חופפים. מניחים מעל מתערובת הגבינה וסוגרים בשני עלים נוספים, שוב לא בצורה חופפת. מניחים עוד מעט מהתפוחים וסוגרים עם עוד שני עלי פילו. מרימים כלפי מעלה את כל העלים ומסובבים לקשירה.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10-15 דקות. מגישים בליווי עגבניות שרי  ושמן זית.

בתיאבון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.