פאי חצילים מדיף ניחוחות חג

מתכון לחג השבועות, פאי חצילים מדיף ניחוחות חג , מתכון שמגיע אלינו מהשפית חני כהן, להכין, להריח, לטעום, ולהודות.

מתכון לחג השבועות, פאי חצילים מדיף ניחוחות חג , מתכון שמגיע אלינו מהשפית חני כהן, השפית של  מסעדת ריקוטה הירושלמית, חלבית, איטלקית, כשרה.  להכין, להריח, לטעום, ולהודות.

 

מצרכים
מלח פלפל שן שום
4 חציל בלאדי
8 עגבניות בשלות
150 גרם גבינה שמנת
150 גרם גבינה ריקוטה
150 גרם גבינה צהובה
150 גרם גבינה בולגרית
200 גרם קוטג'
100 גרם קמח מצה
4 ביצים

אופן הכנה
שורפים חציל אחד על האש
פורסים את שאר החצילים לאורך בעובי של ס"מ אחד ואופים בתנור עשר דק 180 מעלות
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומטגנים עם שן שום עד לקבלת מרקם של רוטב.  מורידים מהאש ושמים בקערה
את החציל השרוף מקלפים ושמים בקערה נפרדת.
לקערה של החציל מוסיפים את כל המוצרים הנותרים הגבינות וכל השאר.
טוחנים או מערבבים חזק עד קבלת מרקם אחיד.

לוקחים את החציל מהתנור ומעבירים לתבנית פאי מרפדים את התבנית בחציל ויוצרים דפנות מהחציל.
לוקחים לשכבה ראשונה מהרוטב של הגבינות מייצרים  שכבה.
אח"כ שמים עוד שכבה של חציל קלוי ואז את הרוטב עגבניות ועוד שכבה של הרוטב גבינות עד למעלה,מפזרים גבינה צהובה ואופים על 165 מעלות 35 דק'

** אפשר ומומלץ להוסיף עלי בזילקום  טריים.

בתאבון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.