פונדו שוקולד, פבלובה תפוז, ומוס תות שימתיקו את יומכם

4 מתכונים מתוקים: פונדו שוקולד, פרפה אמור תות ופבלובה במלית קרמו תפוז בשילוב מדלן פיסטוק ופירות יער ולהשלמת החגיגה המתוקה מוצע מתכון לליקר שוקולד שמתאים וממתיק את החיים במשך כל השנה.

השפים של מכללת רימונים (בבעלות רשת מלונות רימונים) שף קונדיטור ארז עמוס – מנהל מגמת קונדיטוריה במכללת רימונים ושף מאיר רוזנברג – מנהל מגמת אמנות הבישול, מגישים מתכונים מתוקים להמתיק עוד יותר את יומכם.

מתכון לפונדו שוקולד / שף מאיר רוזנברג

חומרים:

400 גרם שוקולד בלגי איכותי.
250 סמ"ק שמנת מתוקה
200 גרם משמש מיובש
200 גרם ערמונים קלופים
200 גרם תות שדה
200 גרם תפוזים
200 גרם אשכולית אדומה
200 גרם דובדבנים
10 יח' מקרון תות

e3ce7a8d-99e1-4198-a3dc-1059b0d809f4

• ניתן לשלב מצרכים אחרים כמו מרשמלו, תאנים, אבטיח בעונה וכו'.

אופן הכנה:
ממסים את השוקולד על באן-מרי (סיר בתוך סיר עם מים חמים).
לאחר שהשוקולד נמס מוספים את השמנת, מערבבים ומוזגים לקערה.
חותכים את הפירות לקוביות.
מגישים את הפירות נעוצים בשיפודי עץ, על מנת לטבול את הפרי בשוקולד. מסדרים מסביב לקערת השוקולד.

פרפה אמור תות / שף קונדיטור ארז עמוס

מצרכים למוס:

3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
7 גרם ג'לטין
50 סמ"ק מים קרים מהברז.
250 סמ"ק שמנת מתוקה
1 כוס מחית תות שדה טרי.
2 טיפות צבע מאכל אדום טבעי.

a79665ca-efe8-4aa9-ba58-ee066cae5ce9

אופן ההכנה:

1. מחממים ומערבבים על בן-מארי (קערה על סיר עם מים חמים) חלמונים+ סוכר עד לחום האצבע.
2. לאחר הוספת המים הקרים לג'לטין ממיסים על בן מארי.
3. מוסיפים את מחית הפרי+ צבע מאכל בערבוב לחלמונים.
4. מוסיפים את הג'לטין המומס.
5. מקציפים את הקצפת לקרם רך ומוסיפים למסת החלמונים.
6. יוצקים בתבנית לב סיליקון ומקפיאים למשך יממה.
7. מוציאים מהתבנית ומעטרים בתות שדה.

*ניתן לצפות בג'ל קר (קונים בחנויות המתמחות בקונדיטוריה) בתוספת ריבת תות עשירה.

פבלובה במלית קרמו תפוז בשילוב מדלן פיסטוק ופירות יער / שף קונדיטור ארז עמוס

מצרכים לפבלובה :
150 סמ"ק חלבון.
250 גרם סוכר.
50 גרם אבקת סוכר.

אופן הכנה:
מחממים על בן-מארי חלבון עם סוכר, עד לחום אצבע ומקציפים לקצף יציב,
מקפלים בעטיפה עדינה את אבקת הסוכר לתוך הקצף.
בעזרת צנתר גדול מזלפים צורת כוסות על תבנית.
אופים ב-110 מעלות כשעה.

00dd2820-53a1-4d3d-835f-502abb0ca1a1

מצרכים למלית קרמו תפוז:

קופסת שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג
גרדת תפוז

אופן הכנה:
מקציפים קצפת עם אבקת סוכר כשהיא מוכנה מוסיפים פודינג וניל וגרדת תפוז בקיפול.
לזלף לתוך כוסות המרנג ולקשט בתותים ופירות יער.
ניתן לעטר במדלן פיסטוק .

ליקר שוקולד אהבה / מאיר רוזנברג
מצרכים:
500 סמ"ק מים
250 גרם סוכר
300 גרם שוקולד 60% מוצקי קקאו
100 סמ"ק משקה רום אלכוהולי
200 סמ"ק 96% אלכוהול

f708f0a0-22fe-4f47-aa00-9e293ce76dfa

אופן הכנה:
מרתיחים מים וסוכר
מצננים מעט
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה
מצננים עד לטמפרטורת החדר
מוסיפים את האלכוהול.
מוזגים לכוסיות ושותים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.