פוקאצ'ה קצ'קבל כבשים

באדיבות ארז קומרובסקי ל'סוגת'

צילום: אורנה בן-חיים

חומרים
1 ק"ג קמח פוקאצ'ה
30 גר' שמרים טריים
150-200 גר' קצ'קבל כבשים מגורד
650 גר' מים מינרליים
3 כפות שמן זית
1 כף מלח

הכנה
1. במיקסר מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד
2. לשים את הבצק במיקסר וגומרים את הלישה ביד כדי להרגיש טוב יותר את הבצק.
3. מניחים להתפחה לשעה וחצי-שעתיים כשכל 1/2 שעה מורידים את הבצק ו"מקפלים" אותו כדקה.
4. מחלקים לכדורים של 250 גר' בערך (כ-8 כדורים) ומניחים על משטח התפחה מקומח.
5. מכסים בניילון וממשיכים בהתפחה עוד כשעה וחצי – שעתיים.
6. מחממים את הטאבון \ תנור לטמפ' גבוהה (250 מעלות).
7. מרדדים את הבצק לצורות אובליות ארוכות, מפזרים זיתי קלמטה מגולענים, עלי טימין טריים ומטפטפים מעט שמן זית. אין צורך לבזוק מלח גס בגלל מליחות הזיתים.
8. המלצה: בעת אפייה בתנור, מומלץ לאפות על אבן אפיה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.