פוקצ'ת מוצרלה טעימה ומהירה

מתכון זריז ומוצלח במיוחד ליצירת לחם פוקצ'ה בדיוק כמו שמגישים במסעדות, שיילך נפלא לצד מרק, פסטה או כמנת פתיחה בפני עצמה. תערובת עשבי התיבול מעניקה טעם וריח נפלאים ללחם הפוקצ'ה הזה. למרות שבמתכון עושים שימוש במוצרלה בלבד כתוספת טעימה למאפה, ניתן להוסיף כמובן גם ירקות או גבינות נוספות לצורך הגיוון והטעם.

מרכיבים לפוקצ'ה אחת:

  • 2 3/4 כוסות קמח לכל מטרה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר לבן (או 2 כפיות סוכר חום)
  • 1 כף שמרים טריים
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית תימין יבש
  • 1/2 כפית ביזיליקום יבש
  •  קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמן צמחי כלשהו (קנולה/תירס)
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף גבינת פרמזן מגוררת
  • כוס מוצרלה מגוררת

 

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח,  המלח, הסוכר,  השמרים,  אבקת השום,  אורגנו, תימין,  בזיליקום ופלפל שחור. מוסיפים את השמן ולבסוף שופכים באופן שווה על כל התערובת את המים. מערבבים יחד את כל התערובת עד אשר היא נפרדת מקצוות הקערה והופכת לעיסה אחידה,   הליך שלוקח בערך 5 דק' ערבוב.
2. כאשר הבצק התגבש, מוציאים אותו למשטח מקומח קלות, ולשים אותו היטב עד שנהיה אחיד, חלק ואלסטי. משמנים את התחתית והדפנות של קערה גדולה במעט שמן ומכניסים את הבצק פנימה. הופכים את הבצק עד שהוא ספוג מכל צדדיו בשמן. (כך הבצק לא מתייבש בזמן שהוא תופח). מכסים את הקערה במטלית לחה ומניחים לתפוח במקום חם למשך 20 דק'.
3. מחממים תנור לחום של 230 מעלות. לאחר שהבצק תפח מוציאים אותו לתבנית אפייה משומנת, מאגרפים את הבצק ומרדדים אותו לצורת מלבן בעובי של חצי ס"מ. מברישים את המלבן מכל צדדיו עם שמן הזית. מפזרים את הפרמזן והמוצרלה על גבי הבצק ומכניסים לתנור.
(*)- לקבלת בצק אוורירי ורך יותר, ניתן להניח בשלב זה את הבצק הצידה ולתת לו לתפוח במשך עוד 20 דק'. אם אתם ממהרים או מעוניינים בפוקצ'ה קריספית יותר, דלגו על שלב זה והכניסו את הבצק ישירות לתנור.
4.  אופים במשך 15 דקות או עד אשר המאפה מזהיב. מגישים חם וטרי אל השולחן.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

    • טיפש שכמותך
      לאחר התענית, נראה לך שכל מתכון חייב להיות ליום התענית עצמו.

      משתמש אנונימי (לא מזוהה) |
      הגב