פורים דופק בפתח! מתכון לאוזני המן קלאסיים, פריכים וממכרים

אוזני המן מבצק פריך

אוזני המן קלאסיים, פריכים וממכרים, במלית פרג עם צימוקים או בכל מלית אחרת שאתם אוהבים. פורים שמח ומתוק!

בכל פעם שאני שומעת את השאלה: מתי פורים? אני נזכרת במערכון שהיה בזמנו שמישהו שאל את השאלה, דומתני רבקה מיכאלי וכתשובה נשמעו קירקורי תרנגולות.

ומשנכנס אדר מרבין בשמחה וקיבלתי לא מעט פניות להעלות מתכון לאוזני המן, בפרט  שהעליתי בפייסבוק תמונות של אוזני המן שהכנתי.

ובכן לפני זמן מה נתקלתי באוזני המן של אורן גירון ובטרם קראתי את המתכון ידעתי שכאן יש הצלחה, אמנם יש באמתחתי לא מעט מתכונים לאוזני המן אך אני אוהבת להכין מתכונים של אורן והנה מתכון לפניכם מבית היוצר עושים בישול, עשיתי מספר שינויים כהסרת פרג שלם מהבצק  ובמילוי הפרג, ניתן כמובן למלא במילויים שונים כגון: נוטלה, שוקולד השחר מעורב עם ריבה (מומלץ), ממרח תמרים ואגוזים, חלבה ועוד רק תבחרו.

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

 אוזני המן מבצק פריך

30 מנות

החומרים לבצק:
 200 גר' חמאה
80 גר' אבקת סוכר/ 3/4 כוס לא דחוסה
300 גר' קמח לבן/ 2 כוסות+2 כפות
3 גר' אבקת אפייה/ 1/3 כף
גרד מלימון וחצי תפוז
1 ביצה

אופן הכנת הבצק

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה, גרד לימון, תפוז וחמאה לתערובת פירורית, מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק.
  3. עוטפים ומקררים ל-20 דקות.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, קורצים עיגולים, מניחים כפית מהמילוי ומקפלים לצורת אוזן המן.
  5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 20 דקות או עד הזהבה קלה, מוציאים מהתנור.
  6. מצננים ומאבקים באבקת סוכר.

מלית פרג:
2 כוסות פרג טחון טרי
1/2 כוס סוכר
כוס חלב
2 כפות ריבה
מעט פירורי ביסקוויט
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס אגוזים קצוצים
גרד מלימון

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את החלב והסוכר.
  2. מוסיפים את יתר החומרים פרט לביסקוויט.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי הביסקוויט.
  4.  מצננים בטמפרטורת החדר.
  5. ממלאים לפי ההוראות.

צילום: חיה אילונה דר

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.