פותחים את היום עם מתכון מושלם ומשובח לפאי תפוחים צרפתי

מתכון לפאי תפוחים

מי מאיתנו לא אוהב פאי תפוחים? שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה, מגישה מתכון לפאי תפוחים צרפתי משובח!

פאי תפוחים צרפתי

 מצרכים :

לבצק-

300 גר' קמח

200 גר' חמאה

80 גר' אבקת סוכר

20 גר' סוכר

1 ביצה

 קורט מלח

 גרידת לימון

 למלית-

3 תפוחים

1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר

2 כפות סוכר

 למניפת התפוחים

4 תפוחים

3 כפות סוכר

1/4 כפית קינמון

*ריבת משמש חלקה להברשה

 אביזרים:

מיקסר קיצ'נאייד (וו גיטרה), קוצץ ירקות, קולפן, זסטר, מברשת לאפייה, קערות ערבול

 אופן ההכנה :

לבצק- שמים בקערת המיקסר חמאה, סוכר, אבקת סוכר, גרידת לימון וביצה, מעבדים בעזרת הוו גיטרה.

כשמתקבלת תערובת קרמית מוסיפים קמח ומלח ומערבבים כדקה. שומרים את הבצק במקרר כחצי שעה.

משטחים את הבצק בתבנית פאי משומנת, מכסים בנייר כסף ומניחים שעועית יבשה כמשקולת ואופים אפייה עיוורת

 כרבע שעה.

מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר ומברישים את הבצק בשתי כפות ריבת משמש המומסת במיקרו.

למלית- מרסקים בקוצץ הירקות בפומפייה העבה 3 תפוחים וסוחטים. מוסיפים חצי כוס רסק תפוחים ו 3- כפות

 סוכר, מערבבים ומשטחים את המלית על הבצק המוברש ומישרים.

למניפת התפוחים- מקלפים וחותכים את התפוחים לפרוסות דקיקות ומסדרים אותם כמניפה מעל המלית. מפזרים

 מעל את הסוכר והקינמון ומברישים בריבת משמש מומסת. מכניסים לתנור ל- 180 מעלות ואופים כ 25- דקות עד להזהבה.

*המתכון באדיבות שמרית גולדברג צפדיה- שפית הבית של "ניופאן" 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.