פילה אדמונית על פלחי סלק צלויים עם לבנה

אמנון מושט, הדג הכי ישראלי שיש. גדל בארץ בכנרת. דג מים מתוקים, יודע לספוג טעמים.
מומלץ צלוי בגריל או מטוגן, ניתן גם לאפות, רצוי כפילה.

באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים וכדיתא
מתוך ספרו החדש "ספר הדגים של סהר רפאל"

אדמונית
מושט אדום דומה מאוד לאמנון, בשרו רך וטעים.
במרכולים נמכר פילה מושט קפוא שהוציא שם רע לאמנון הטרי והוא לא מומלץ.
כדאי לקנות מושט טרי.

החומרים ל-4 סועדים:

4 פילטים של אדמונית ללא אדרות
2 סלקים
שמן זית
תימין
מלח גס ופלפל שחור גרוס
מיץ לימון
4 כפות לבנה

ההכנה:
מורחים את הסלקים בשמן זית. מניחים על רדיד אלומיניום עם ענפי תימין וסוגרים.
אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות. מוציאים מהתנור, קולפים ופורסים. מתבלים במעט שמן זית ותימין.
מורחים את הדגים בשמן זית ומתבלים במלח גס. צולים במחבת טפלון, כ-3 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ומזלפים מעל מיץ לימון.
מסדרים את הסלק בערמה בצלחת, מניחים מעל את הדגים, מורחים כף לבנה. מזלפים מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.