פילה אמנון ברוטב יוגורט וצזיקי

פילה אמנון צרוב ואפוי ברוטב יוגורט ומוגש לצד סלט צזיקי. מנה מרעננת במיוחד ומזינה לשאינם מקפידים על דגים עם חלב.

היה לי פילה אמנון במקפיא, בו אני אוהבת להשתמש לחריימה והפעם החלטתי להכינו בצורה שונה. משהו קל ומזין והבחירה נפלה על הכנתו ברוטב יוגורט וציזיקי מרענן.

את הדג אני צורבת תחילה בחמאה דבר המעניק טעם מיוחד לדג, אך תוכלו להתחיל מיד בשלב האפייה ולאחר אפייה של 10 דקות לאפות עוד 5 דקות לערך בגריל. בכל מקרה מתחילים בטיפול בדג בצריבה או אפייה כשהעור כלפי מטה.

מגישים מיד עם ההוצאה מהתנור לצד צזיקי שהוא סלט יוגורט ומלפפונים שמקורו ביוון והוא נפוץ במדינות הבלקן והמזרח התיכון ונפוץ בשמות שונים.

ואתם נהנים בעצם מ-2 מתכונים.

דג פילה  אמנון ברוטב יוגורט וצזיקי

4 מנות

החומרים:

4 פילטים דג אמנון

25 גרם חמאה

500 גרם יוגורט סמיך

2 שיני שום כתושות

כף שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שחור

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות צנוברים קלויים

 אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מנגבים את הדגים מהנוזלים.
  3. ממיסים את החמאה.
  4. מערבבים את היוגורט, שום, שמן זית, מלח ופלפל.
  5. צורבים את הדגים עם העור למטה כ-2 דקות, הופכים וצורבים עוד 2 דקות.
  6. מעבירים לכלי אפייה את הדגים, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את הכוסברה ואופים 10 דקות.
  7. מוציאים, מגישים בצלחת ומפזרים מעל את הצנוברים.

החומרים לצזיקי:

כוס יוגורט

מלפפון קצוץ/מגורר

שן שום כתושה

כף מיץ לימון

2 כפות שמן זית

2 כפות שמיר קצוץ

כף נענע קצוצה

קורט מלח

 אופן ההכנה:

*מערבבים את החומרים ומשהים בצד כשעה לפני ההגשה.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.