פילה ברמונדי ישראלי עם עגבניות שרי, צלפים ואורגנו

מתכון דג קליל לימות הקיץ באדיבות: השף אושר אידלמן

זמן הכנה: 15 דקות | מס' סועדים: 4

מצרכים:

4 יח' פילה ברמונדי ישראלי (עם העור)

2 כפות שמן זית

8 שיני שום – פרוסות

עלים מ-6 ענפי טימין טריים

6 כוסות מיקס עגבניות שרי – חצויות

פעמיים קורט זעפרן מושרה בכף מים רותחים

4 כפות עראק

2 כף צלפים

2 כפיות שטוחה מלח

4 כפות מים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מ"צ על מצב גריל, ומשאירים את הדלת פתוחה מעט
  2. מחממים מחבת (מתאימה לצלייה תנור) ומוסיפים חמאה. כאשר החמאה מבעבעת מגבירים להבה ומוסיפים שום, עגבניות שרי ואורגנו. מקפיצים במשך דקה
  3. מוסיפים זעפרן, עראק, צלפים ומלח ומביאים לרתיחה במשך דקה. מוסיפים את המים
  4. מתבלים את הדגים במלח ופלפל משני הצדדים ומניחים במרכז המחבת כאשר העור פונה כלפי מעלה
  5. מכניסים את המחבת לתנור בקרבה לסלילי הגריל וצולים במשך 5-6 דקות
  6. מוציאים מהתנור ומגישים מיד

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.