פנקייקים עם קצפת וקוביות תותים

פנקייקים עם קצפת ותותים או: התבוננות פנימה

פינוק מתוק שמכינים למי שאוהבים – מיני פנקייקים עם קצפת וקוביות תותים.

צילום: רחלי קרוט

 

מצרכים:
2 ביצים
400 מ"ל (2 כוסות) חלב
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
4 כפות אבקת אפייה
כף שמן קנולה
כפית תמצית וניל איכותית

להגשה:
מיכל שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
גרידת לימון
תותים, חתוכים לקוביות

אופן הכנה:
• טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את החלב והוניל וטורפים היטב.
• מוסיפים את הסוכר והשמן ומערבבים.
• מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים מעט, רק עד שנוצרת תערובת כמעט אחידה. זה בסדר אם יש מעט גושים קטנים.
• משמנים במעט חמאה מחבת עם שקעים או מחבת רגילה. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה ומטגנים על אש בינונית עד שמתחילות להופיע בועות בחלק העליון (עד אז לא נוגעים בפנקייק ולא מזיזים אותו). הופכים לצד השני, מטגנים עוד מספר שניות עד שהוא זהוב מ-2 הצדדים ומוציאים לצלחת הגשה.
• בינתיים, מקציפים יחד שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד שנוצר קצף יציב, כמה שניות לפני הסוף מוסיפים את הוניל.
• הגשה: מניחים על צלחת 4 פנקייקים מיני או 2 גדולים, מניחים למעלה קצפת תותים חתוכים לקוביות ומעט גרידת לימון.

משהו טעים רחלי קרוט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.