מתכון לעוגת שוקולד-קוקוס עם מרנג

העוגה שתסדר לכם את הסדר – תחתית קוקוס, שכבת שוקולד ומרנג מסולסל מעל .

מאת: אופיר בן חנוך – לה ליונז

מרכיבי לתחתית מרנג קוקוס:
5 חלבונים
1/4 כוס סוכר
1 כוס קוקוס לבן, מעט קלוי
1 ו-1/2 כוסות אבקת סוכר
1 כוס אבקת שקדים

לקרם שוקולד קוקוס: 
190 מ"ל חלב קוקוס
אחד כוכב אניס
40 גרם סוכר חום
200 גרם שוקולד מריר 70% (פרווה)
2 כפות (35 מ"ל) רום משובח

למרנג לזילוף:
3 חלבונים (את החלבונים כדאי לחמם מעל סיר מעלה אדים)
1/2 כוס סוכר

הכנת התחתית:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מקפלים פנימה את האבקות היבשות. אופים בחום בינוני נמוך (140 מעלות), בין 40-60 דקות. עד שתחתיות המרנג מתייבשות.

קרם שוקולד קוקוס:
מרתיחים את חלב הקוקוס עם האניס והסוכר. לאחר הרתיחה מסלקים את האניס, יוצקים את התערובת על השוקולד ומערבבים היטב עד להמסת השוקולד. מוסיפים את הרום אחרי מספר דקות. שמים את הקרם על תחתית המרנג האפויה, מקררים למשך לילה וחותכים למנות.

מרנג – סיום העוגה:
מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף סמיך נוקשה ויציב מאוד. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את המרנג מעל קרם השוקולד. מומלץ להגיש בטמפ' של 15-12 מעלות.

המתכון באדיבות אתר טעמים

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.