פרגיות בסילאן וחלב קוקוס I תבשיל בקר במרינדת תפוזים

מתכון לעוגה רכה ועסיסית בעלת טעם חמצמץ ומפתיע המשתלב נפלא עם טעם השוקולד. אם לא מוצאים דובדבנים בסירופ, ניתן להמירם בדובדבנים קפואים שהופשרו היטב. ועוד מבחר מתכונים

בחושה שוקולד ודובדבנים (2 תבניות אינגליש קייק)

עוגה רכה ועסיסית בעלת טעם חמצמץ ומפתיע המשתלב נפלא עם טעם השוקולד. אם לא מוצאים דובדבנים בסירופ, ניתן להמירם בדובדבנים קפואים שהופשרו היטב.

150 גרם חמאה
3 כפות ליקר דובדבנים משובח או קואנטרו
200 גרם שוקולד מריר משובח
חצי צנצנת של דובדבנים חמוצים בסירופ, מסוננת (כ-170 גרם דובדבנים מסוננים)
2/3 כוס (140 גרם) סוכר
2 ביצים
קמצוץ מלח
כוס + כף (150 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קרם שוקולד לזילוף:
100 גרם שוקולד
חצי כוס שמנת מתוקה
20 גר' חמאה
2 כפות ליקר דובדבנים משובח או קואנטרו

בחושה שוקולד ודובדבנים שף אפרת ליבפרוינד צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג מאיה ליבנת הרוש מגזין 6

הוראות ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס ומבריק.
מוסיפים את הדובדבנים המסוננים והליקר ומערבבים.
מעבירים את התערובת לקערה. מערבבים פנימה את הסוכר, הביצים והמלח, ומערבבים לתערובת חלקה.
מערבבים פנימה את הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבניות אינגליש קייק משומנות ואופים כחצי שעה.

הכנת הקרם לזילוף:
מבשלים את כל הרכיבים בסיר כפול עד המסה מוחלטת. מקררים את התערובת עד שהיא מתקשה מעט ונוחה לזילוף.
מכניסים את הקרם לתוך שקית זילוף בעלת צנתר חלק ומזלפ

 

פרגיות במרינדת סילאן וחלב קוקוס
רכיבים:
1 ק"ג פרגיות, כ-8 יחידות
למִשרה:
כוס סילאן
250 מ"ל חלב קוקוס (1 כוס)
50 מ"ל שמן זית (4 כפות)
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 שן שום כתושה
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס

מערבבים היטב את כל חומרי המִשרה.
מניחים את הפרגית בקערה ומכסים אותה במִשרה.
משאירים מכוסה במקרר לילה.

לרוטב (מכינים בסמוך לאפיית הפרגית):
3 כפות סילאן
2\1 כוס חלב קוקוס
1 שן שום כתושה
2 כפות טחינה גולמית
1 כף סויה
מעט פלפל שחור גרוס

מערבבים היטב הכול יחד.

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 185 מעלות.
מוציאים את הפרגית מהמשרה ומנגבים היטב.
מחממים היטב מחבת טפלון עם מעט שמן זית וצורבים את הפרגית משני צדדיה (כל צד 10 שניות בלבד).
מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-15 דקות.
מוציאים ויוצקים מעל את הרוטב.
אפשר להוסיף מעל: בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה

תבשיל בקר במרינדת תפוזים וסילאן
2 ק"ג כתף בקר מס' 4 חתוך לקוביות (3 ס"מ בערך)
למשרה: 1 ליטר מיץ תפוזים
כוס וחצי סילאן
1.5 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
חופן עלי תימין
כפית פלפל שחור גרוס
מערבבים היטב את כל חומרי המשרה
מניחים את הבשר בקערה ומכסים במשרה
משאירים מכוסה במקרר לילה

לתבשיל:
2 בצלים חתוכים לקוביות (2 ס"מ בערך)
ראש סלרי חתוך לקוביות 1 ס"מ
5 כפות שמן זית
1 בקבוק יין אדום
5 שיני שום מקולפות (שלמות)
4 ראשי שום שלמים
1 ליטר מים
6 כפות סילאן
4 גזרים חתוכים לגלילים באורך 4 ס"מ בערך
2 חבושים חתוכים לפלחים (לא חובה)
4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לפלחים

אופן ההכנה:
מסננים את הבשר מנוזלי המשרה.
בסיר בעל תחתית עבה מאדים את הבצל בשמן זית עד להזהבה.
מוסיפים את הגזר, הסלרי ושיני השום ומאדים יחד כשתי דקות בערך.
מוסיפים את הבשר ומאדים יחד עד להתאדות מוחלטת של כל הנוזלים שהצטברו בסיר.
מוסיפים יין אדום ומרתיחים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
מוסיפים מים, סילאן, תפוחי אדמה, ראשי שום שלמים וחבושים.
מערבבים היטב ומניחים על גבי תבנית עמוקה (רצוי כלי חרס).

מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לשעתיים /שעתיים וחצי.

בטטות בסילאן
מחממים תנור לחום של 190 מעלות

3 בטטות בינוניות

לרוטב:
4 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בן יין אדום או רגיל
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות סילאן
מיץ מחצי לימון
חצי פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים
מעט מלח גס – לקישוט

מערבבים את כל חומרי הרוטב או טוחנים יחד בבלנדר מקל.
אופים את הבטטות על קליפתן בחום של 200 מעלות כשעה וחצי.
מערבבים היטב בקערה עמוקה את כל חומרי הרוטב.
להגשה – חוצים את הבטטות ומגישים עם הרוטב.
ניתן להגיש את הבטטות עם קליפתן.
מפזרים מעט מלח גס לפני ההגשה.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.