לא תפסיקו לאכול: פרגיות על ריזוטו, וסלט עוף

מתכונים מבית בופה שיעשו לכם חשק לפתוח את היום וגם מתאימים לכל אירוע: סלט עוף עסיסי הדרים וסויה, פרגיות על ריזוטו סלק

סלט עוף, הדרים וסויה
החומרים לסלט:
3 יחידות חזה עוף שלם
2 תפוזים
1 לימון
רבע כוס עלי נענע
חצי כוס עלי פטרוזיליה
שליש כוס עלי כוסברה
חצי כוס חמוציות (לבחירה)
רבע כוס מקלות שקדים

למרינדה:
5 כפות יין אדום מתוק
3 כפות חומץ בלסמי או חומץ רגיל
3 כפות רוטב סויה(בפסח ניתן להשמיט)
חצי כוס דבש
שן שום קצוצה
מיץ מהתפוז והלימון

אופן הכנה:
מקלפים בעזרת סכין חדה את קליפת התפוז והלימון מבלי להשאיר את החלק הלבן.
חותכים בסכין את הפלחים הפנימיים של התפוז והלימון וסוחטים את המיץ שנשאר.
שמים את כל מרכיבי המרינדה בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
מבשלים כעשר דקות נמס ומקררים לגמרי.
שמים את חזות העוף בכלי אחסון קטן ומוזגים עליהם את המרינדה הקרה כמעט עד כיסוי.
שמים בקירור למשך כשש שעות ומדי פעם הופכים את החזות בתוך המרינדה כדי שיספגו טעמים משני הצדדים.
מוציאים את חזות העוף מן המרינדה ושמים בתבנית אפייה. מוזגים חלק מהמרינדה עד כדי חצי גובה של החזה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 3 דקות.
מוציאים מן התנור, הופכים את החזות וממשיכים באפייה עוד שלוש דקות.
מוציאים את החזות מן המרינדהמקררים ופורסים לרצועות בעובי של חצי ס"מ.
שמים את כל המרינדה שנשארה אחרי האפייה בסיר קטן ומצמצמים לכדי חצי כוס נוזל.
מערבבים את רצועות העוף עם שאר המרכיבים ועם המרינדה המצומצמת ומגישים חם או קר

שף אילן ניב צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג חני רובנשטיין
שף אילן ניב
צילום אנטולי מיכאלו
סטיילינג חני רובנשטיין

פרגיות על ריזוטו סלק – (4 מנות)
החומרים:
150 גרם נתחי פרגיות
100 גרם אורז עגול
כ-1/2 ליטר מים סגולים מבישול של 2 סלקים
1 יחידה שורש פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס דק
שמן זית
4 שיני שום קצוצות
2 בצל קצוץ לקוביות קטנות מאוד
רבע כוס יין לבן
רבע כוס יין אדום

אופן ההכנה:
מתבלים את הפרגיות במלח, פלפל, שמן זית ומעט פפריקה, צורבים על הגריל וחותכים לנתחים של 2 ס"מ על 2 ס"מ.
מחממים בסיר כף שמן זית ומטגנים קלות 2 שיני שום קצוץ ובצל אחד קצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הפרגיות ומזהיבים גם אותן. מוסיפים יין אדום, מלח ופלפל ומשאירים על האש עד לצמצום היין.(כעשר דקות)

הכנת הריזוטו:
שוטפים את האורז תחת זרם מים למשך כ-2 דקות.
מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים 2 שיני שום ובצל אחד קצוצים ומטגנים להזהבה.
מוסיפים את האורז ומטגנים קלות. מוסיפים יין לבן תוך כדי ערבוב מתמיד ללא הפסקה. מוסיפים לסרוגין את מי הסלק (עדיף שיהיו מחוממים לפני ההוספה כדי לגרום לבישול נכון).
ממשיכים להוסיף מהנוזל ומניחים לאורז לספוג אותו עד לקבלת ריזוטו מבושל ואחיד.

מנקים את שורש הפטרוזיליה, מקלפים ומבשלים במי מלח רותחים למשך 15-10 דקות. לאחר מכן צורבים על מחבת פסים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
אופן ההגשה:
על גבי צלחת מניחים כף מהריזוטו ומעליו מסדרים את נתחי הפרגיות. מקשטים במעט עירית קצוצה ובשורש הפטרוזיליה.
ניתן לקשט מסביב עם נוזל היין שנשאר מבישול הפרגיות.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.