לכבוד שבת קבלו מתכון להכנת דג סלומון בעלי כרוב קל להכנה וטעים במיוחד – צפו בוידאו

פרוסות סלמון מאודות בעלי כרוב

מתכון דל קלוריות, המשלב את הטעם העדין של הסלמון המבושל בעלי כרוב. מגישים עם רוטב חמצמץ של נוזלי הבישול, ציר דגיםלימון וחמאהמנה עיקרית פשוטה להכנה ומאוד מקורית.
מתכון: דרינה אלן
מס' מנות: 4


מצרכים לסלמון מאודה בעלי כרוב:
8 עלי כרוב לבן גדולים או 12 עלים בינוניים
4 פרוסות סלמון יפות במשקל 120 גרם, ללא עור (קונים גוש)
2 כפות שמן זית
מלח גס לפי הטעם
פלפל גרוס עבה לפי הטעם
עלים מ-20 גבעולי כוסברה, קצוצים גס
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס מים
מיץ מ-2 לימונים ירוקים או מלימון 1 צהוב
1/4 כוס ציר דגים (אופציונאלי)
75 גרם חמאה
נבטוטי אפונה או נבטוטים להגשה

הכנות מראש:
בסיר גדול ככל האפשר מחממים מים עד לרתיחה.
טובלים את עלי הכרוב כדקה, מוציאים ומעבירים למים עם קרח.
בסמוך להכנת המתכון, מסירים את החלק הקשה של עלי הכרוב מהאמצע ומייבשים בעזרת נייר סופג.

הכנת הסלמון:
מברישים את פרוסות הסלמון בשמן זית, ממליחים ומפלפלים ומניחים כל פרוסה על שני עלי כרוב.
מפזרים מעל את הכוסברה וסוגרים את עלי הכרוב מעל הסלמון כמו חבילה.
אם שני עלי כרוב לא יספיקו אפשר להשתמש בעלה שלישי.

יוצקים בווק את היין והמים, מניחים מעל רשת ומעליה את חבילות הכרוב עם הסלמוןוסוגרים עם מכסה.
מביאים את הנוזלים לרתיחה, מנמיכים את האש ומאדים 6-8 דקות.

מניחים בצד את חבילות הסלמון.

מוסיפים לנוזלים בווק את מיץ הלימון ואת ציר הדגים, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את החמאה תוך כדי טריפה, ממליחים ומפלפלים.
לאחר כחצי דקה מסירים מהאש.

הגשת הסלמון:

מניחים את חבילות הסלמון על צלחות חמות ויוצקים מעל כל חבילה את הרוטב הסמיך.
מפזרים מעל את הנבטוטים.

פרוסות סלמון בעלי כרוב- טעמים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.