פריקסה – סופגניה במילוי טונה

חג החנוכה מתקרב אלינו, ואחד ממאכלי החג המסורתיים הוא הסופגניה. לכל עדה יש את הסופגניה המאפיינת אותה – הזנגולה העירקאית, הפפנאש הרומני, הספינג' המרוקאי ועוד

 

פריקסה – סופגניה במילוי טונה

חג החנוכה מתקרב אלינו, ואחד ממאכלי החג המסורתיים הוא הסופגניה. לכל עדה יש את הסופגניה המאפיינת אותה- הזנגולה העירקאית, הפפנאש הרומני, הספינג המרוקאי ועוד.

פריקסה- הסופגניה התוניסאית (5 מנות)

 

מצרכים לבצק:

1/2 ק"ג קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1/2 כף מלח

1/4 כוס שמן

1/2 1 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון עמוק

 

מצרכים למלית:

2 חבילות טונה סטארקיסט מסדרת  'לה סנדביץ"

2.5 כפות אריסה

5 ביצים קשות, קלופות ופרוסות

2.5 תפוחי אדמה גדולים שבושלו במי מלך יחד עם הקליפה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ

לימון כבוש קצוץ

חופן זיתים שחורים מגולענים

3 עגבניות קטנות חצויות, חתוכות לפרוסות

מלפפונים חמוצים, חתוך (אופציונלי)

מלח, פלפל, מיץ לימון לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  1. שמים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. מניחים את הבצק מכוסה היטב עד שמכפיל את נפחו.
  3. מחלקים את הבצק ל -10 חלקים שווים, מגלגלים לכדורים, יוצרים לחמניות מאורכות ומניחים שוב לתפוח.
  4. מחממים שמן ומטגנים עד שהלחמניות מזהיבות.
  5. לאחר שהתקררו, חותכים את הלחמניות לאורכן.
  6. מורחים לאורך הלחמניות אריסה ומניחים לימון כבוש.
  7. מסדרים מעל טונה, פרוסות ביצה קשה, תפוח אדמה, עגבנייה, מלפפון חמוץ. מתבלים ומוסיפים זיתים שחורים.
  8. סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים.

 

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. הצחקתם אותי.

    ומה לעשות שסופגניה מתוקה והפריקסה לא כל כך.
    ועוד שגם הספינג' מהמאכלים הטונסאים

    אחת שמבינה |
    הגב