פשוט טעים: הקינוחים שיעשו לכם את ליל הסדר

זהו אי אפשר להדחיק עוד. ליל הסדר כבר ממש מעבר לפינה, ואנחנו חייבות קינוח באמת מטריף לאורחים. מתכונים לקינוחים שווים במיוחד

כדורי שוקולד 

מצרכים לכ-30-25 כדורים:

350+50 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר

25 גרם חמאה מלוחה רכה

100 גרם (1/2 מכל) שמנת חמוצה של פעם

1/2 מכל שמנת מתוקה להקצפה

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

2 כפות ליקר בטעם תפוז – קואנטרו (אופציה)

לציפוי:

300 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר

ההכנה:

  1. ממיסים 350 גרם שוקולד עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים, על אש נמוכה, או במיקרוגל.
  2. בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד. מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד. מכסים ביריעת פלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה.
  3. בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ-1/2 2 ס"מ. מצננים במקרר.
  4. להכנת הציפוי, ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל קערה/סיר מים.
  5. בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת. כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים היטב במקרר זמן ממושך.

 

עוגת שוקולד

קלה להכנה, חגיגית, עם מרקם פאדג'י במיוחד ונמס שקשה לעמוד בפניה. בלי הקצפות ובלי להפריד ביצים מתקבלת עוגת שוקולד לפסח הכי טעימה שיש שתרצו להכין שוב ושוב.

כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעה

עוגות שוקולד קלה לפסח // צילומם וסטיילינג: נטלי לוין, רגע מתוק של עלית

 

לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
¼ כפית מלח
160 גרם (2/3 כוס) סוכר
4 ביצים L, בטמפטרטורת החדר
150 גרם (כוס וחצי) שקדים טחונים
20 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

מוסיפים מלח וסוכר וטורפים עד שאחיד.

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה תוך ערבוב בין הוספה להוספה.

מוסיפים שקדים טחונים, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.

יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

אופים את העוגה במשך 30-40 דקות או עד שהיא מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

טיפים:

העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר אז היא במרקם אידאלי.

אם רוצים עוגה קצת יותר מתוקה אפשר להשתמש ב-100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם שוקולד חלב.

חשוב שהביצים יהיה בטמפרטורת החדר.

במקום שקדים טחונים אפשר להשתמש בקוקוס טחון באותה כמות.

 

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.