פשוט, קל וטעים: דג ברוטב מרוקאי חריף

קדרת הדגים האהובה והפופולרית הופכת לעוד יותר פשוטה להכנה בזכות השימוש ברוטב הבסיס החדש מחברת "אסם", שמספק לה טעם עשיר ומאוזן. אפשר להכין עם כל סוג דג לבן שאוהבים. אל תשכחו להגיש בצירוף חלה טרייה לניגוב הרוטב הטעים.

דג ברוטב מרוקאי חריף

מצרכים להכנה: [ 6 מנות ]

6 יחידות פילה דג אמנון
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
1/2 פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה)
שיניים קלופות מראש שום אחד
1 חבילה כוסברה קצוצה

לרוטב:

2 כפות פפריקה מתוקה (או תערובת של חריפה ומתוקה)
1/3 כוס שמן
1/2 כוס (8 כפות) רוטב בסיס לבישול של אסם
1 כוס מים
מלח

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה פפריקה, שמן, רוטב בסיס, כוס מים ומלח עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
2. מכינים את הדג: מסדרים רצועות פלפל אדום ופלפל חריף בסיר נמוך ורחב. מניחים מעל את נתחי הדג ומפזרים שיני שום וכוסברה קצוצה.
3. יוצקים את הרוטב על הדגים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהכיריים ומניחים בצד ל-10 דקות לפני ההגשה.
4. מגישים לצד חלה טרייה.

בתיאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.