פשטידה במיוחד לשבועות מתוקה לחג בסגנון קוגל עם תפוחים ושמנת חמוצה

פשטידה במיוחד לשבועות מתוקה לחג בסגנון קוגל עם תפוחים ושמנת חמוצה
באדיבות תום פרנץ ל'סוגת'
המשיקה את סדרת הפתיתים

מאז שהתחלתי בתהליך הגיור זכיתי להכיר את עולם הקוגלים. המילה "קוגל" בגרמנית פירושה "כדור"- המאפה המקורי היה נאפה בתבנית עגולה ומכאן הגיע השם. אני במיוחד אוהב קוגל מתוק עם תפוחי עץ וקוגל תפוחי אדמה. המתכון הזה מבוסס על מתכון הקוגל המסורתי רק שהוא חלבי וכמעט כמו עוגה. אני בטוח שתיהנו ממנו, לא רק בשבת אלא תמיד כפינוק לכל המשפחה!

מצרכים לתבנית 24

2 כוסות פתיתים "טבעות" של סוגת
50 גרם חמאה
3 תפוחי עץ ירוקים קלופים, מגולענים חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס צימוקים, מושרים בשתי כפות רום ושתי כפות מים (אם מכינים לילדים להשרות במים או בתמצית בטעם רום ללא אלכוהול)
3 ביצים
חצי כוס סוכר
מיכל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
חצי כפית קינמון
קורט מלח
שמן קנולה לשימון התבנית

אופן ההכנה
1. מביאים 6 כוסות מים ממולחים קלות לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים את הפתיתים ומבשלים עד להתרככות לא מלאה (אל דנטה). מסננים היטב.
2. מחממים חצי מכמות החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד להתרככות קלה בערך 10 דקות. מוסיפים את הפתיתים בעודם חמים לתערובת התפוחים. מפזרים את החמאה הנותרת ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הצימוקים עם נוזלי ההשריה ומערבבים.
3. טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים סוכר, שמנת חמוצה, תמצית וניל, קינמון וקורט מלח. מוסיפים פנימה את תערובת הפתיתים ומקפלים יחד בעדינות.
4. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב בשמן קנולה או בחמאה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 45 דקות, עד שהמאפה משחים יפה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.