פשטידת אטריות וגבינה או: פשטות מנצחת • מתכון לעוגה חלבית מוצלחת במיוחד

פשטידת אטריות וגבינה או: פשטות מנצחת

אטריות שטוחות של פעם ביחד עם גבינות שנותרו במקרר הופכים בצ'יק לפשטידה שנחתכת כמו עוגה. ארוחת ערב או צהריים? זה כבר אתם תחליטו

כבר שבועות שיש לי בארון שקית עם אטריות רחבות, אלה של פעם, שסבתא שמה במרק. כשקניתי אותן, ראיתי לנגד עיני קוגל ירושלמי מתוק עם המון פלפל שחור בצבע חום ענברי. אז ראיתי.

עצלנות בשילוב שכחה הותירו את השקית בארון ואותי עם ניחוחות של פעם. כל התירוצים נעלמו כשגיליתי במקרר כמה גבינות שממש עוד רגע היו מסיימות את חייהן בפח. גבינה בולגרית שאפילו לא נפתחה, גבינה לבנה שנשכחה מאחורי החומוס העצום וקצת קוטג' שכבר נמאס לי לאכול.

כל אלה, ביחד עם כמה ביצים שתמיד יש לי בבית, הפכו תוך 10 דקות לפשטידה, שהבונוס הגדול שלה הוא הוורסטיליות והעובדה שהיא תשמח לאמץ לתוכה כל דבר שאתם אוהבים. מתירס ופלפלים קלויים ועד זיתים וקוביות חצילים. תנו ליצירתיות ולרעב שלכם לשחק כאן.

ואגב, אם תהיו מספיק סבלניים ותחכו שהיא תתקרר, תגלו שהחיתוך שלה פשוט מושלם. ממש כמו עוגה מוצלחת במיוחד.

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק):
חבילה (400 גרם) אטריות רחבות
150 גרם גבינה בולגרית
גביע (250 גרם) גבינה לבנה או ריקוטה
1/2 גביע (125 גרם) קוטג' או יוגורט
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
4 ביצים
מלח ופלפל
30 גרם חמאה (לא חובה)

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-170 מעלות.
• מבשלים את האטריות לפי ההוראות על גבי האריזה (בערך 6-7 דקות בהמון מים רותחים). שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
• בינתיים מערבבים בקערה את הגבינות (פרט לגבינה הצהובה) והביצים ומתבלים במלח ופלפל. כדי שהתיבול יצא לכם מדויק, עדיף לתבל במלח ופלפל לפני הוספת הביצים ואז לטעום, ככה תוכלו לתקן את התיבול אם יהיה צורך.
• מוסיפים את האטריות שהתקררו מעט ומערבבים בעדינות.
• משמנים היטב בחמאה 2 תבניות אינגליש קייק ומעבירים לתוכן את תערובת האטריות. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה. למי שרוצה, ניתן לחתוך 30 גרם חמאה לקוביות ולפזר מעל.
• מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות ואופים כ-30 דקות או עד שהפשטידה זהובה.

משהו טעים רחלי קרוט

צילום: רחלי קרוט

נראת כמו עוגה מרשימה. צילום: רחלי קרוט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.