פשטידת תרד, פולנטה ועגבניות מוקרמת במוצרלה

חגיגה איטלקית אמיתית, שאפילו מוגשת בצבעי דגל איטליה! הפולנטה כאן מככבת כבסיס הפשטידה, בדרך הכנה מאוד מיוחדת. היא מתבשלת עם התרד ואחר כך נאפית עם ביצים וגבינה. הגבינה מככבת גם מעל הפשטידה, שם היא מוקרמת עם עגבניות טריות. מנה קלה מאוד להכנה

פשטידת תרד, פולנטה ועגבניות מוקרמת במוצרלה
חגיגה איטלקית אמיתית, שאפילו מוגשת בצבעי דגל איטליה! הפולנטה כאן מככבת כבסיס הפשטידה, בדרך הכנה מאוד מיוחדת. היא מתבשלת עם התרד ואחר כך נאפית עם ביצים וגבינה. הגבינה מככבת גם מעל הפשטידה, שם היא מוקרמת עם עגבניות טריות. המנה הזו קלה מאוד להכנה, ומי שמחפש משהו שונה מהפשטידות המסורתיות, יופתע לגלות טעמים חדשים.

מצרכים:
3 כוסות ציר ירקות או חלב
כוס פולנטה
כוס מים קרים
400 גרם תרד קפוא (חצי חבילה)
2 ביצים
100 גרם גבינת עמק מגורדת
חצי כפית בזיליקום יבש
חצי כפית אורגנו יבש
חצי כפית פפריקה מרוקאית
3-2 עגבניות חתוכות לפרוסות
100 גרם מוצרלה מגורדת
שמן זית או חמאה לשימון התבנית
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
לקישוט המנה: חופן עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

מבשלים את תערובת  הפולנטה תרד: מביאים לרתיחה בסיר בינוני 3 כוסות ציר ירקות. בקערה נפרדת מערבבים כוס פולנטה עם כוס מים (כדי שהפולנטה תהיה חלקה יותר וללא גושים). כשהציר רותח ברתיחה חזקה מאוד, מוסיפים את תערובת הפולנטה והמים לסיר ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה, מתבלים במלח ובפלפל גרוס לפי הטעם. כשהפולנטה מבושלת והתערובת מתאחדת (אחרי כ-5 דקות), מוסיפים פנימה את התרד הקפוא. מעבירים לאש נמוכה מאוד ונותנים לתרד להימס לתוך התערובת.

מכינים את הפשטידה ואופים: מסירים את הסיר מעל הלהבה, ממתינים כחמש דקות, מוסיפים פנימה 2 ביצים, 100 גרם גבינת עמק מגורדת, בזיליקום, אורגנו ופפריקה. מערבבים היטב. מעבירים לתבנית משומנת היטב בשמן זית או בחמאה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד שהמאפה יציב למגע.

מפזרים מוצרלה ועגבניות ומקרימים: מוציאים מהתנור, מסדרים יפה למעלה את פרוסות העגבנייה והמוצרלה, ממליחים ומזלפים מעט שמן זית על כל המאפה. מחזירים לתנור למצב גריל בחום של 200 מעלות וצולים עד שהגבינה נמסה ומזהיבה והגבינות נצלות. מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים חם לצד סלט טרי.

בופה 1

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.