ארוחת צהריים נהדרת וקלה להכנה – קוסקוס עם פרגיות ברוטב עגבניות, זיתים וחצילים

קוסקוס עם פרגיות ברוטב עגבניות

אם יש לכם רוטב עגבניות בבית (קנוי או ביתי) עשיתם 3/4 מהעבודה – קוסקוס עם פרגיות ברוטב עגבניות, זיתים וחצילים.

מצרכים:
1 שקית קוסקוס רגיל או דק
מעט שמן זית איכותי
1 ק"ג פרגיות, חתוכות לקוביות
5 שיני שום, קצוצות
עלי אורגנו טריים מחמישה גבעולים
1 כוס רוטב עגבניות מוכן (רצוי איטלקי)
2 חצילים, חתוכים לקוביות
1/4 כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים

אופן הכנה:
• מכינים את הקוסקוס ע"פ הוראות ההכנה שעל גבי האריזה.
• מחממים במחבת גדולה שמן זית, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים היטב עד להשחמה.
• מוסיפים את השום ועלי האורגנו, מערבבים היטב ומוסיפים את רוטב העגבניות.
• את קוביות החצילים ניתן לקלות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמתם או לטגן אותם במחבת.
• מוסיפים את החצילים והזיתים לתבשיל, במידת הצורך ניתן להוסיף מים ולהגיע לסמיכות הרצויה.
• מגישים ביחד עם הקוסקוס.

המתכון באדיבות השף מנה שטרום  ממסעדת Campanello ל"קוסקוס זה משפחה חמה".
צילום: אנטולי מיכאלו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.