קינוח חלבי חגיגי: מוס שוקולד ופיסטוק קליל ומהיר ל- 12 כוסות

מתכון זה הוא חלבי וצריך להקפיד על 6 שעות מעת אכילת בשרי

למוס שוקולד-פיסטוק:
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
60 גרם מחית פיסטוק (3 כפות) – לרכישה בחנויות המתמחות במוצרי קונדיטוריה
50 גרם חמאה (בגרסה הפרווה – להשמיט, לא להשתמש במרגרינה)
500 מ"ל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (2 מכלים)

לקרם הפיסטוק:
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (מכל אחד)
30 גרם חמאה או מרגרינה
30 גרם מחית פיסטוק (כף וחצי)

הכנת המוס:
ממיסים את השוקולד הלבן ומוסיפים לו את מחית הפיסטוק ואת החמאה.
בוחשים לתערובת חלקה וקטיפתית ומצננים לטמפרטורת חדר.
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד והפיסטוק.

הכנת קרם הפיסטוק:
מחממים את השמנת, יוצקים אותה על השוקולד הקצוץ ומערבבים במטרפת יד לתערובת אחידה.
מוסיפים את החמאה ואת מחית הפיסטוק ובוחשים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

הרכבת הכוסות:
ממלאים כוסות זכוכית יפות בשכבות של המוס והקרם לסירוגין.
על השכבה העליונה זורים פיסטוקים קצוצים.
כוסות המוס נשמרות במקרר עד 48 שעות, ובמקפיא – עד חודש.

ניתן להחליף את הפיסטוק באגוזי לוז או בקשיו קלוי בלי מלח.
אם לא מוצאים מחית פיסטוק ניתן להכין מחית ביתית: במעבד מזון טוחנים 100 גרם פיסטוק עם 5 כפות שמן, למחית חלקה מאוד.

אינדקס:
פיסטוק דואט פיסטוק קליל ומהיר
שוקולד לבן דואט פיסטוק קליל ומהיר
שמנת מתוקה דואט פיסטוק קליל ומהיר
מחית פיסטוק דואט פיסטוק קליל ומהיר

אינדקס טיפים:
מחית פיסטוק – הכנה ביתית דואט פיסטוק קליל ומהיר

המתכון מתוך ספרה החדש 'אפרת מגישה בבית' – מתכונים מיוחדים לאירוח מושלם. מאת: אפרת ליבפרוינד – להשיג בחנויות

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. פרווה

    בגרסה הפרווה, מה שמים במקום השוקולד הלבן? או ששוקלד ציפס לבן פרווה גם טוב?

    נוי |
    הגב