מתכון קינוח מושלם לט"ו בשבט: כדורי תמרים

כדורי התמרים הטעימים מהווים תחליף בריאותי יחסית לכדורי השוקולד. קינוח מושלם לט"ו בשבט

המתכון עולה לקראת ט"ו בשבט, "טו בשבט הגיע חג לאילנות". כל שנה בחג זה הילדים היו מביאים פירות טריים ויבשים, היינו מכינים סלטי פירות בקבוצות, משחקים בזיהוי פירות יבשים ומציינים את התאריך בצורה מיוחדת בבית הספר. פעם היינו יוצאים ליערות ושותלים עצים, היינו תורמים בקופסה הכחולה עבור קק"ל, למען הייעור.

והנה היום אני כאן, טורחת במטבח ומכינה כבודה לט"ו בשבט ומה שנותר לי זאת השירה והזכרונות שיובילוני לעד.

הכנתי כדורי תמרים משולבים עם אגוזים, נוטלה, ממרח קשיו ועוד מיני מרכיבים המוסיפים לטעמים, במקום ממרח קשיו ניתן להשתמש בכל ממרח אגוזי שתמצאו.

 

כדורי תמרים

 

החומרים:

500 גרם מחית תמרים ארוזים באריזת וואקום

50 גרם אגוזים קצוצים

50 גרם ממרח חלבה (או חלבה מוצקה מפוררת)

6 ביסקוויטים קרמל לוטוס (או פתי בר) מפוררים

4 כפות נוטלה

1/4 כוס מיץ תפוזים

4 כפות ממרח קשיו /ערמונים/לוז/בוטנים (לא חובה)

לטבילה:

קוקוס, פיסטוקים קצוצים, בוטנים קצוצים

 

אופן ההכנה:

-שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד להתאחדות החומרים, לא יותר מידי.

-מכינים קערה עם מים ו-3 קעריות עם חומרי הטבילה.

-מוציאים ממעבד המזון כמות קטנה מהמחית, מרטיבים יד אחת ומגלגלים לכדור.

-מגלגלים את הכדור באחת הקעריות וכך ממשיכים להוציא מהתערובת ולגלגל לסירוגין בין 3 הקעריות.

-מעבירים לעטרות נייר (מאנג'טים) ומכניסים למקרר עד התקשות.

-ניתן לשמור במקפיא.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.