שכבות של שטרויזל פיסטוקים, קצפת דבש וגרגרי רימון

טרייפל רימונים, קצפת דבש ושטרויזל פיסטוקים | 8-10 כוסיות קטנות

לשטרויזל פיסטוקים:

50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גר' סוכר

50 גר' קמח לבן

20 גר' פיסטוקים קצוצים גס

קורט מלח

לקצפת דבש:

250 מ"ל שמנת מתוקה, קרה מאוד

2 כפות דבש

1/2 כפית תמצית וניל

גרגרי רימון

פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה:

שטרויזל פיסטוקים: מחממים תנור ל-170 מעלות.

במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, סוכר, קמח, פיסטוקים ומלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מעבירים את הפירורים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ-10-15 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.

מצננים את הפירורים לחלוטין לפני הרכבת הטרייפל. כשהשטרויזל קר מפוררים את הפירורים בעזרת הידיים.

קצפת דבש: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד שמנת מתוקה, דבש ווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה ואחידה.

מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן או חלק בקוטר 1 ס"מ.

הרכבת המנה: בתחתית כל כוס מניחים 1-2 כפיות של שטרויזל פיסטוק.

מעל השטרויזל מפזרים גרגרי רימון עם מעט מהמיץ שלהם (אפשר טיפה למעוך אותם, כדי שיגירו יותר מיץ במידת הצורך).

מזלפים מעל קצפת דבש בשכבה דקה.

חוזרים על אותו  סדר שכבות פעם נוספת: שטרויזל פיסטוקים, רימונים וקצפת.

מקשטים בגרגרי רימון ובפיסטוקים קצוצים ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

שומרים את הקינוח עד 3-4 ימים במקרר, עטוף היטב.

במקום פיסטוקים אפשר להשתמש בשקדים, אגוזי מלך או לוז – לגיוון בטעמים.

במקום רימונים אפשר להכין קוביות תפוחים מוקפצות בקרמל, לקרר ולהשתמש בהן לטרייפל. יתקבל טרייפל אדיר של קצפת, תפוחים מקורמלים ושטרויזל. מומלץ להוסיף קצת קינמון.

אני השתמשתי בכוסות קטנות בנפח של כ-100-120 מ"ל. אם תשתמשו בכוסות בעלות נפח גדול יותר כמובן שכמות הקינוחים תקטן בהתאם.

באדיבות עוגיו. נט – http://www.oogio.net

עוגיו נעט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.