קינוח שהוא גם סופגניה: מתכון להכנת פפנאש רומני

הפפנאש הינו קינוח רומני ולו מספר וריאציות, כאן אתן את אופן ההכנה כסופגניות כפי שחוויתי ברומניה

אחד הקינוחים  הלוהטים מהמטבח הרומני הינו הפפאנש. הכרתי את הפפאנש כלביבת גבינה מטוגנת ועליה ריבת דובדבנים וכף שמנת, בהחלט מנה טעימה.

והנה בביקורי בבוקרשט ברומניה בקיץ 2009 בטיול שערכתי  עם אמי ובתי , הגענו באחד הערבים למסעדה מאוד רומנטית בשם:2nd Atheneeu Bistro Lataifis.  הזמנו לקינוח פפאנש  וביקשנו 3 מנות, כי חשבנו שיגיעו 3 לביבות קטנות. המלצרית הביאה לנו צלחת ובה 3 סופגניות  ענקיות ושמנמנות טבולות בריבת דובדבנים  ועטורות בשמנת חמוצה, אמנם כבר היינו מלאות מהארוחה אך חשבנו רק לטעום אולם כאשר הטעם הגיע לפינו חשנו טעם שמיימי מענג, כל מה שהיה בעיניי לביבת פפאנש טעימה, הפך בין רגע למעדן שהיה עלי חובה לשחזר את טעמו.

 

התמונה צולמה ליד המסעדה ולמטה הפפנאש שקיבלנו במסעדה

 

 

מאז הפכתי במתכונים שונים, שילבתי, שיניתי ואני חושבת שהגעתי למתכון הכי קרוב לטעם שחוויתי.

אם תירצו ליצור לביבות, הכינו את אותו המתכון רק עם 2 כפות קמח.

היום כאשר אנו עומדים בפיתחו של  חג החנוכה אשמח לשתף אתכם במתכון ובהנאה.

 

 

פפנאש

 8 מנות גדולות

 

המרכיבים:

500  גר' גבינה לבנה כחושה /טוב טעם/אורדה/טבעון

500  גר' קמח תופח/ קמח לבן +שקית אבקת אפייה ו1/2- כפית סודה לשתייה

גרד מלימון

4  ביצים

2  שקיות סוכר וניל

4  כפות סוכר

כפית תמצית וניל משובחת

קורט מלח

 

להגשה:

שמנת חמוצה

ריבת דובדבנים

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים את הגבינה עם הביצים, סוכר, גרד לימון  וסוכר וניל.

מוסיפים את הקמח  בהדרגה עד שנוצר בצק גמיש ולא דביק (יתכן ולא תזדקקו לכל כמות הקמח) מידי ומערבבים היטב, אם משתמשים בקמח + חומרי התפחה מערבבים אותם יחד.

משהים לשעה במקרר לאיחוד  והתפחת החומרים .

מחממים סיר עם שמן בגובה 2 סנטימטרים לערך.

תולשים כדורי בצק, מכדררים לכדור ומחוררים באמצע חור.

מכניסים לסיר עם השמן החם (לא רותח) ומזהיבים משני הצדדים.

מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מגישים את הפפאנש על צלחת, מעל יוצקים ריבה ושמנת חמוצה.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.