קלופס – קציצת בשר גדולה במלית ביצים קשות. תבשיל/ מאפה מעולה מבית אמא (תמונות)

קלופס

קלופס – קציצת בשר גדולה במלית ביצים קשות. תבשיל/ מאפה מעולה מבית אמי

קציצת בשר ענקית ובתוכה מסתתרות ביצים קשות ובעת פריסת הקציצה מתגלה השיבוץ של הביצה.

אז זהו הקלופס מבית אמא עם מעט שינויים בתיבול וברוטב, אך בעיקרון הוא נעשה כמו שאמא תמיד הכינה, עוד מתכון שגדלתי עליו מאמי היקרה הבשלנית הנהדרת.

ניתן להכניס לתבנית אינגליש קייק ולאפות, אני מעדיפה את הבישול, הנותן עסיסיות לתבשיל.

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

קלופס

4 מנות

החומרים לקציצה:
500 גרם בשר טחון
1-2 ביצים
3 ביצים קשות
5  כפות פירורי לחם גדושות
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
בצל קטן קצוץ
4 כפות רכז רימונים

החומרים לרוטב:
בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
שמן זית
מים
פטרוזיליה
פפריקה אדומה
מלח, פלפל
1/4 כפית צ'ילי חריף
5 כפות רכז רימונים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי הקציצה ללא הביצים הקשות.
  2. מהדקים את התערובת על מישטח העבודה ומסדרים את הביצים הקשות לאורך, אחת אחרי השניה.
  3. סוגרים את התערובת  על הביצים לגליל ומניחים בצד.
  4. מטגנים  בסיר את הבצל, מוסיפים את השום, מערבבים ומניחים את הקלופס בסיר.
  5. יוצקים את המים בגובה חצי מגובה הקציצה ומוסיפים את כל החומרים, מרתיחים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.
  6. מניחים את הקציצה ברוטב ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

טיפים טעימים:
• ניתן להוסיף לתבשיל תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות ולבשלם יחד.
• הוסיפו מעט מים לתערובת הבשר, זה ירכך ויעדן את התוצאה, תוכלו לעשות כך לכל סוגי הקציצות).

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.