קעריות פילו עם רוטב גבינת עיזים וסלט חם

והיום הכנו לכם, מתכון מיוחד להכנת קעריות פילו עם רוטב גבינת עיזים וסלט חם

 

 

חומרים לקעריות פילו:

חצי חבילה דפי פילו

כף רוזמרין טרי קצוץ

כף תימין טרי קצוץ

1 ביצה

2 כפות שמן זית

 

חומרים לסלט:

1 סלסילת פטריות שמפיניון או פורטובלו

1 סלסילת עגבניות שרי אדומות וצהובות

חצי חבילה נבטי חמנייה

צרור ארוגולה

כף תימין קצוץ

 

רוטב גבינת עיזים חם:

1 יחידה גבינת עיזים רכה

חצי כוס חלב

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כפית מיץ לימון טרי

חצי כפית גרדת לימון

כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

קעריות פילו: שמים דף פילו אחד על משטח העבודה ומורחים בביצה טרופה.

מפזרים מעל מעט עשבי תיבול קצוצים, מניחים מעל עוד דף פילו ומהדקים מעט.

מורחים שוב בביצה ומפזרים עשבי תיבול, מניחים מעל עוד דף פילו ומהדקים.

חותכים את דפי הפילו לחצי לאורך, וכל חצי לריבועים שווים.

מורחים מעט שמן זית על כל ריבוע ומכניסים לתוך תבנית אלומיניום.

שמים מעל עוד תבנית ומכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות למשך כ-5 דקות.

אחרי חמש דקות מוציאים את התבנית הפנימית וממשיכים אפייה עוד כשבע דקות עד הזהבה של הקעריות. מקררים לטמפרטורת החדר.

 

רוטב גבינת עיזים: בסיר קטן מחממים את החלב, מוסיפים את גבינת העיזים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד אשר היא נמסה (אם הרוטב סמיך ניתן להוסיף עוד חלב לפי הצורך).

מוסיפים כף שמן זית, מיץ לימון וגרדת לימון ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. שומרים חמים.

 

הסלט: חותכים את הפטריות והעגבניות לרבעים או לחצאים בהתאם לגודלן.

מחממים מחבת לחום גבוה עם 3 כפות שמן זית, מקפיצים את הפטריות למשך כדקה ומתבלים במלח, בפלפל שחור גרוס ובתימין קצוץ.

מוסיפים את העגבניות ומקפיצים עוד כדקה.

 

סיום: בקערית הפילו מוזגים 3-2 כפות רוטב גבינת עיזים חם, מעליו שמים תערובת של נבטי חמנייה וארוגולה, ומעל הכול יוצקים את תערובת הפטריות ועגבניות השרי הצלויות.

מגישים מיד.

בופה 1

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.