קציצות דגים תאילנדיות בציפוי פריך

קציצות דגים תאילנדיות בציפוי פריך

לארוחת צהריים, לשולחן החג או כמנת פתיחה בארוחת ערב חגיגית – קציצות דגים מושלמות בניחוח תאילנדי עם ציפוי פריך של פירורי לחם.

סטריפ משהו טעים

הערות, הארות 
• מילה לגבי הדג – חשוב שתכינו את המתכון עם דג טרי ואיכותי. כמה חשוב? ממש! העדינות של הלוקוס ובשרו המוצק הכרחיים כשמכינים מנה כזו, ובכלל כאשר מכינים מנות עם דגים. חוץ מזה, כמעט ואין בו עצמות, אלא רק אדרה ששולפים ממש בקלות. ולגבי המחיר? כן, הוא יקר, אבל אתם לא צריכים כאן יותר מ-300 גרם, וגם אם תכפילו כמויות, כמו שאני הייתי צריכה לעשות בדיעבד, זה עדיין שווה את המחיר.
• מומלץ להכין את הקציצות בגודל קטן יחסית (יותר קטן מהקציצות שאתם רגילים להכין בבית). גם כי העדינות והטעמים משווים לגודל קטן ואסתטי וגם כי יותר נוח לאחוז בקציצה עם צ'ופסטיק.
• רטבים – הכי פשוט זה לערבב רוטב צ'ילי (עדיף כזה שהוכן בבית) ביחד עם סויה. אבל האמת היא שכל רוטב אסייתי כזה או אחר יתקבל בברכה.

צילום: רחלי קרוט

מטגנים עד שהקציצות מזהיבות ומקבלות מעטה פריך. צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
300 גרם בשר נקי מדג לוקוס
כפית שטוחה עמילן תירס
3-4 כפות מים
2 כפות שמן
2 כפות עירית קצוצה לטבעות קטנות או עלי כוסברה קצוצים
מעט מלח
כפית מיץ לימון
1/2 כף ממרח קארי אדום
1/2 כפית סוכר חום
כפית סויה
מעט פלפל לבן

לציפוי:
1/2 כוס פירורי לחם
שמן בכמות שתכסה חצי מגובה המחבת

אופציונאלי:
מעט צ'ילי טרי קצוץ דק דק
חלב קוקוס במקום מים
רוטב דגים במקום סויה
מעט שמן שומשום להוספה לבלילה
ממש מעט ג'ינג'ר טרי מגורד

 אופן הכנה:
• במעבד מזון טוחנים את הדג (בלי עור ועצמות כמובן) ביחד עם העמילו והמים. העיסה צריכה לצאת יחסית אחידה ודביקה אבל לא לגמרי משחתית כדי שניתן יהיה להרגיש בדג. זה לוקח בערך 15 שניות.
• מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב עם הידיים, כמו שלשים בצק. הפעולה הזאת תפתח קצת את התערובת ותהפוך אותה ממשחתית לכזו שניתן לעבוד איתה. אם לא מתחשק לכם ללכלך את הידיים, ערבבו נמרצות עם כף עץ.
• אם רוצים לטגן את הקציצות במועד מאוחר יותר, זה הזמן לכסות את התערובת בניילון נצמד ולהעביר למקרר. התערובת תשמר כמה שעות – מקסימום יום ולא יותר.
• לוקחים כמות קטנה מהתערובת (כמה קטנה? בערך כפית בהריון) ומשטחים ביד למעין קציצה. מניחים בקערה עם פירורי הלחם ומצפים מכל הצדדים. כך ממשיכים עם שאר תערובת הקציצות.
• מחממים שמן שמגיע עד לחצי מגובה המחבת ומטגנים את הקציצות מ-2 הצדדים עד שהן זהובות.
• מגישים מיד עם רוטב צ'ילי, בוטנים או פשוט סויה.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.