קר, טעים ומהנה: פעילות לימות החופש

"אימא, משעמם לי", משפט עם ניגון מסוים, שכל אימא שומעת עשרות פעמים ובעיקר בחופש הגדול. הימים ארוכים, חמים וכשאין לימודים, גם אפשרויות התעסוקה פוחתות וכבר קשה להעסיק את הילדים בפעילויות שגרתיות ומוכרות.

ולמרות הקיטורים, אין כמו ימי החופש הגדול, לקיום חוויות משותפות עם הילדים. קרטיב בהכנה ביתית יכול להיות חוויה מתוקה שתהנה את הילדים גם בתהליך, וגם באכילה. קרטיב בהכנה ביתית יוצא זול וטעים יותר מהאלטרנטיבה הקנויה, ולאחר שתתנסו בהכנה, לפי המתכון של "פעמית סטור", מספר פעמים, תגלו כמה זה כיף ופשוט.

לצורך ההכנה יש להצטייד במספר פריטים:

• מיקסר או מעבד מזון
• מטרפה ידנית
• מקלות לשלגונים – או תבניות המגיעות עם מקלות מובנים ואז בכלל לא צריך לחפש מקלות (ניתן לרכוש ב"פעמית סטור").

מתכון ארטיק אבטיח (6 יח')

המצרכים:

• 300 מ"ל יוגורט (כוס גדולה ועוד חמישית)
• 2 כפות גדושות של פרי אבטיח כתוש.
• חצי כוס מים
• 100 גרם סוכר פירות

אופן ההכנה: הכניסו את כל המרכיבים למעבד המזון עד לקבלת תערובת חלקה כשתי דקות מערבבים, לאחר מכן יש להעביר את הבלילה למתקן הארטיקים להקפאה למשך 12 שעות לפחות.

ניתן להכין באותו אופן, עם מגוון פירות קיץ רעננים.

בתיאבון

מקלות לשלגונים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.