ריבה מעורבת למילוי עוגות או לקינוחים וגלידות

ריבה מעורבת

ריבה מעורבת עם פירות הנמצאים בבית, כבסיס לריבות שונות

אני אוהבת לרקוח ריבות, אך לא כאלה רגילות, תמיד עם איזושהיא תוספת מעניינת.

הריבות משמשות אותי למילוי עוגות או סתם כך נילוות לקינוחים וגלידות.

צילום: חיה אילונה דר

השבוע נותרו לי בבית כל מיני פירות וזוהי תקופה של פירות שונים בשוק, בכלל היום זה לא מה שהיה פעם, בקיץ היו פירות קיץ,  רק בחורף  היו פירות הדר וחלמנו על אבטיח ומלון .

היום ניתן למצוא כל השנה כמעט את כל סוגי הפירות, איזה כייף.

ולעניינינו, ליקטתי את כל הפירות שנותרו לי והעמסתי אותם לסיר, בישלתי, הוספתי מקלות קינמון, כוכבי אניס ואגוזים, בחשתי וזה מה שיצא לי.

צילום: חיה אילונה דר

 

ריבה מעורבת

החומרים:

ק"ג פירות נקיים קלופים אם יש צורך וחתוכים למרובעים

700 ג"ר סוכר

2 מקלות קינמון

קורט זנגויל

4 כוכבי אניס

1 לימון חתוך (עם הקליפה)

2 כפות אגוזי מלך

אופן ההכנה:

  1. שמים את הפירות בסיר (ללא כיסוי) ומבשלים 20 דקות ללא כל תוספת.
  2. מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס.
  3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התבלינים והלימון, מבשלים עוד 45 דקות ובוחשים מידי פעם.
  4. מוסיפים את האגוזים וממשיכים לבשל עוד 1/4 שעה.

טיפ 1:

לבדיקת קרישת הריבה יש כמה שיטות, אני מציעה אחת מהן:

מוציאים מהמקפיא צלוחית שהכנסנו קודם לכן ומטפטפים עליה מהנוזל, אם לאחר 2 דקות הנוזל יוצא צמיג, הריבה מוכנה, אם לא נוסיף לבשל עוד מעט ושוב נבדוק.

טיפ 2:

יוצקים את הריבה לצינצנת נקייה שניתן לאטום אותה בעודה חמה, הדבר מוסיף להארכת חיי המדף שלה.

מצננים ומאחסנים במקרר או במקום אפלולי.

 

צילום: חיה אילונה דר

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.