ריבועי לימון בקלי קלות או: עדינות מתפרצת

ניחוחות של חורף בשיא השרב – ריבועי לימון שקשה להפסיק לישר עם תחתית של עוגיות חמאה וקוקוס ומעליה קרם חמצמץ שנמס בפה.

אני מודה ומתוודה, אל הליים, האח המעודן והאלגנטי של הלימון, התוודעתי בפעם הראשונה לפני 3 שנים. עד אז, לבושתי, חשבתי שמדובר בלימון שלא הגיע לשיאו. מאז כבר הבנתי כמה טעיתי ובכל קיץ אני מחכה שהוא יגיח לשווקים ומשם למטבח.

מעבר לעובדה שמדובר בפרי עם קליפה דקה, ניחוח ארומטי וצבע משגע, אין בו גרעינים והחמיצות שלו עדינה ונעימה. כל מה שאפשר לבקש מפרי שמזכיר את החורף ומגיע בשיא השרב.

בתזמון מושלם, בדיוק בשבוע שבו החלטתי סוף סוף להכין ריבועי לימון, מצאתי את עצמי מול אריזה מלאה בליים ירוק של חוות תקוע. בדרך כלל, הפרי הזה מככב אצלי בעיקר במנות אסייתיות אבל הפעם החלטתי להפוך אותו לקינוח, ולא סתם קינוח, כזה שמשלב תחתית חמאתית עם ניחוח עדין של קוקוס ומעליה שכבה נמסה בפה של קרם לימון אפוי שיוצא מהתנור בעודו רוטט אך מתגבש ומתעדן אחרי שעה במקרר.

הריבועים האלה משגעים כבר אחרי הצטננות קצרה, אבל אם תצליחו להתאפק ולא לחסל את כולם ביום הראשון תגלו שטעמם משתבח עם כל יום שעובר.

הערות, הארות ושאר חיות בית
• אל תוותרו על גרידת הליים בתערובת, היא מוסיפה המון ארומטיות וטעם וכמובן גם מראה מקסים שמתגלה בחיתוך.
• אם לא אוהבים קוקוס אפשר להמיר את הכמות בעוגיות חמאה נוספות.
• שדרוג התחתית – ניתן להחליף את עוגיות החמאה בעוגיות לוטוס, עוגיות אוראו (ואז יתקבלו שכבות בצבעים מנוגדים), פתי בר או כל עוגיות אחרות שאתם אוהבים.
• רוצים להתפרע? החליפו 3-4 כפות ממיץ הלימון בפירות יער טחונים, כך תקבלו ריבועי לימון עם צבע ורדרד ומתיקות נוספת מהפירות.
• הקפידו לצנן היטב את ריבועי הלימון לפני שאתם מחסלים אותם.
• 20 דקות אפייה, ולא דקה אחת יותר. העוגה תראה לכם מעט רוטטת וזה בסדר, היא אמורה להיות רכה ובהירה מאוד ולא לקבל צבע זהוב. אם במקרה אתם מתחילים לראות שקרם הלימון מזהיב, תורידו את הטמפרטורה או תורידו את התבנית לחלק הנמוך יותר בתנור.
• אמנם לא ניסיתי, אבל אם אתם כבר מתפרעים, נסו להוסיף לקרם הליים נענע קצוצה. ואל תשכחו לספר לי איך יצא.
• ניתן להשיג ליים (מהרו לפני שתגמר העונה) באריזות של חוות תקוע בשווקים ובסופרים.

לימונים

מצרכים לתחתית:
150 גרם (1 ו-1/2 כוסות) עוגיות חמאה
2 כפות סוכר חום כהה
1/2 כוס קוקוס
70 גרם חמאה מומסת

מצרכים לקרם ליים (מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט עם מעט שינויים):
370 גרם (1 ו-3/4 כוסות) סוכר לבן
150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) מיץ ליים או לימון
גרידה מ-2 ליים (רק החלק הירוק)
3 כפות קמח
4 ביצים
1/4 כוס חלב

לקישוט:
אבקת סוכר

ריבועי לימון

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• מניחים נייר אפייה לרוחב התבנית כך שישארו לכם שוליים של נייר אפייה מכל צד.
• טוחנים את העוגיות במעבד מזון (או באמצעות פטיש שניצלים בתוך שקית ניילון עבה). מעבירים לקערה.
• מוסיפים סוכר חום, קוקוס וחמאה מומסת ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת פירורית. מעבירים לתבנית מלבנית (20X30) ומשטחים לגובה אחיד. דואגים ללחוץ היטב על שכבת העוגיות כדי שהמלית שתכסה אותה לא תנזל בין החורים.
• אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות.
• בינתיים מכינים את קרם הליים: מניחים בקערה סוכר, גרידת ליים ומיץ ליים וטורפים מעט. מוסיפים ביצים וחלב וטורפים ממש מעט. לבסוף מוסיפים את הקמח וטורפים בעדינות עד שגושי הקמח נעלמים. הקפידו לא לטרוף יותר מדי כדי שלא יווצרו בועות שיהפכו לתלוליות באפייה.
• מעבירים את תערובת הלימון לתבנית עם תחתית העוגיות (זה בסדר עם התחתית חמה עדיין) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 20 דקות.
• מצננים את העוגה בחוץ למשך 30-50 דקות ומעבירים לקירור לפחות שעה במקרר. עדיף יותר.
• משחררים את העוגה מהתבנית, מפדרים באבקת סוכר וחותכים לריבועים. שומרים במקרר.

 משהו טעים רחלי קרוט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.