ריבועי קסם • מתכון לבראוניז שוקולד

רגע לפני פסח, דודי אוסדון מלמד אתכם איך להכין ריבועי שוקולד מעולים שמכינים ב-10 דקות.

כמה הערות לפני שמתחילים:
1. מומלץ להוציא את הביצים שעה לפני ההכנה כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.
2. את השוקולד הקצוץ אפשר להמיר גם לשוקולד לבן או לכל סוג אגוז אהוב עליכם רק שיהיה קצוץ גס או לוותר על השוקולד הקצוץ ולהוסיף אותו לשוקולד לפני ההמסה.
3. אם רוצים להמיר לפרווה אין שום בעיה להחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה.
4. הקפידו לשמור את הבראוניז במקרר בקופסא אטומה (עד שבוע וחצי).


מצרכים:

170 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60%)
200 גרם חמאה
כוס ורבע סוכר
קורט מלח
כוס קמח
30 גרם שוקולד מריר/לבן/חלב קצוץ גס
כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד (170 גרם) והחמאה. ממיסים בפולסים של 30 שניות (בערך 3 פעמים) כשכל פעם מוציאים ומערבבים מעט.
כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים את הביצים, אחת אחת, וטורפים היטב.
מוסיפים את הסוכר, הוניל והמלח וטורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח וטורפים ממש מעט רק עד שהקמח נבלע.
מעבירים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב-180 מעלות במשך 25 דקות.
שימו לב שהבראוניז מעט רוטטים באמצע וזה בסדר גמור.
מקררים בחוץ במשך 20 דקות ולאחר מכן מעבירים למקרר לקירור של 3-4 שעות.
מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים.

המתכון באדיבות דודי אוסדון מהבלוג cook for fun

לא תפספסו: מתכון מעולה לגביניות

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.