רעיון נהדר למנה עיקרית: מתכון לקוסקוס עם רצועות עוף, זרעי חמניות, שקדים ותמרים

הקוסקוס, המוכר והנפוץ בכל בית ישראלי שידרג את טעמו למנה המשלבת טעמים מתוקים וחמוצים. מתכון עשיר בפיצוחים      ועשבי תיבול שניתן להגישו כתוספת לארוחה חגיגית או כארוחת ערב באחד מימות השבוע.

מתכון: גיא פרץ

מצרכים ל-6-8 מנות::

1/4 כוס שמן (רצוי שמן זית)

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1/3 כוס מיץ לימון

1 כף קליפת לימון מגורדת

2.5 כוסות מים

2 כפות שמן

1 שקית קוסקוס

300-400  גרם רצועות חזה עוף

1/3 כוס כוסברה

1/3 כוס פטרוזיליה

1/4 כוס צנוברים קלויים

1 כוס תמרים קצוצים

1/4 כוס זרעי חמניות קלויים

1/4 כוס שבבי שקדים קלויים

מלח

פלפל

הכנת המנה:

מחממים את השמן בסיר ומאדים את הבצל כ-5 דקות, לאחר מכן מוסיפים את השום לדקה נוספת.

מוסיפים את מיץ הלימון ואת קליפת הלימון המגורדת וממשיכים לאדות דקה נוספת.

מוסיפים 2.5 כוסות מים, שתי כפות שמן, מביאים לרתיחה,

מכבים את האש ושופכים לתוך הסיר את שקית הקוסקוס. מערבבים היטב, מכסים ומשהים  כ- 5 דקות.

במקביל במחבת נפרדת מקפיצים את רצועות העוף על אש בינונית כ- 10-15 דקות.

מפוררים את גרגירי הקוסקוס, משהים אותם ל-5 דקות נוספות ללא מכסה, מערבבים שוב, מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הצנוברים, התמרים, זרעי החמניות, השקדים ומערבבים היטב.

מגישים: מעוטר ברצועות חזה העוף.

מאת אתר טעמים – http://www.teamim.co.il/

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.