רצועות חזה עוף עסיסי בדבש וצ'ילי שמגישים עם שומשום ובצל ירוק

נתחי עוף בדבש או: המנה שאתם חייבים להכין בבית

המנה שאתם חייבים להכין – רצועות חזה עוף בדבש וצ'ילי שמגישים עם שומשום ובצל ירוק. לא תאמינו כמה העוף נשאר עסיסי

אם יש משהו שאני ממש אוהבת, זה אוכל מתוק. וחריף. אבל גם עדין בטעמים. זה נשמע אולי כמו איחוד בלתי אפשרי, אבל מסתבר שלעיתים הוא מצליח, וכשזה קורה, כמו במקרה של העוף שלפניכם, זה הכי טעים שיש.

שיהיה סוף שבוע חמים, סעו בזהירות ואל תשכחו לספר לי איך יצא העוף. 

הערות, הארות ושאר חיות בית:
• כמות הצ'ילי כאן קטנה והיא באמת לא מאוד מורגשת, אלא בעיקר מאזנת. זה כמובן מאוד תלוי בצ'ילי שלכם, אבל בעיני גם אם מוסיפים, לא תהיה לילדים בעיה לאכול את העוף. אם בכל זאת אתם רוצים להשמיט כל טיפה של פיקנטיות, תשתמשו ברוטב צ'ילי מתוק ותורידו קצת מהדבש.
• אני השתמשתי בעגבניות מרוסקות (לא אלה עם החתיכות, הסוג החלק יותר) כי הן חמצמצות ומרעננות. אם אין לכם, אפשר להשתמש גם בקטשופ (רק לא ברסק עגבניות – הוא סמיך מדי) אבל אז הייתי מוסיפה עוד מעט צ'ילי כי הקטשופ מתקתק.
• רוצים את העוף אפילו יותר עסיסי? תשתמשו בפרגיות. אבל באמת שגם חזה עוף עושה כאן עבודה מדהימה.
• אם אתם שייכים לאוהבי החריף – ניתן להוסיף 1/2 כפית צ'ילי גרוס.
• עוד אופציה לשדרוג היא להוסיף 1/2 כפית אבקת שום. זה לא ישתלט לכם על הטעם אבל יוסיף עקיצה ומעט חריפות.

מצרכים:
3 כפיות דבש
2 כפיות גדושות עגבניות מרוסקות (מהסוג החלק ולא עם החתיכות – ראו הערות למעלה)
כפית רוטב צ'ילי חריף
2 כפות שמן זית
כף קורנפלור
6-7 חזה עוף
מלח
בנוסף: 2 כפות שמן לטיגון

להגשה:
2 ענפי בצל ירוק
כף שומשום

אופן הכנה:
• מניחים את חזות העוף על קרש חיתוך וחותכים לרצועות די דקות. בסביבות ס"מ.
• בקערה או בקופסת פלסטיק (כמו אלה של חצי חינם – האדומות) שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב חלק. בהתחלה זה נראה כאילו הקורנפלור לא יתאחד וישארו גושים, אבל אחרי דקה של ערבוב הכל מסתדר.
• מוסיפים לקערה את העוף ומערבבים היטב עד שכל העוף מצופה ברוטב. אם השתמשתם ב-6 פרוסות של חזה עוף, אמור להיות לכם קצת יותר רוטב ממה שנדמה לכם שצריך. זה בסדר, הוא מצטמצם בטיגון.
• מעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר גם פחות או אפילו לכמה שעות). זה הזמן שלכם להכין את האורז.
• עכשיו מגיע החלק הטריקי והחשוב – מחממים 2 כפות שמן במחבת, על אש גבוהה, חשוב שהמחבת תהיה ממש חמה כדי שהעוף לא יתבשל אלא יצרב והרוטב יעטוף אותו כמו שצריך ולא יהפוך למימי. כשהמחבת חמה, מעבירים את העוף (עם כל הרוטב שהצטבר לכם בקערה) ומטגנים תוך כדי ערבוב. נותנים לעוף כמה שניות להצרב ושוב מערבבים, עד שהעוף מקבל צבע ענברי והרוטב מצטמצם ונדבק לעוף.
• מניחים מעל אורז לבן ומפזרים שומשום ומעט בצל ירוק קצוץ לטבעות.

משהו טעים רחלי קרוט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.