"רק קפה ועוגה"

"מה אפשר כבר לחדש בקפה ועוגה"? מסתבר שהרבה- כשהטעם והאיכות מיוחדים כל כך. קפה גרג המוכר פתח סניף חדש בסנטר 1 ולכבודו ולכבוד חג השבועות מגיש לכן מתכונים שווים במיוחד

מה עוד יכולים להפתיע אותי בבית קפה? שאלתי את עצמי כשנכנסתי בשערי בית 'קפה גרג'. כבר בפסיעה הראשונה גיליתי שמדובר בקפה מהדרין משובח במינו.

אחרי עשרות סניפים הפרושים ברחבי הארץ, רבבות אנשים שלא יוותרו על ארוחה איכותית וקפה שאין כמוהו, הנהלת הרשת פתחה סניפים נוספים של גרג למהדרין.

המקום מעוצב באווירה המשרה פינוק ואווירה של רוגע. שולחנות גדולים ונוחים, מנות נדיבות, שרובן מתאימות לחלוקה בין שני סועדים, ארומה וטעם מוקפדים, כמיטב המסורת של קפה גרג.

קשה היה לבחור בין המנות האיכותיות והטעימות, עד שנפל הפור על מנה שקסמה לי: רול אומלט ספרדי. המנה הוגשה מיד, כמיטב המסורת של 'קפה גרג' המקפידה להציע שירות מהיר ויעיל. הרול פריך, מעלה ניחוח של טריות וכל נגיסה, תענוג צרוף שמותיר טעם של עוד.

התפריט המשיך והציע לנו את מיטב המנות החלביות, לצד מנות טבע ובריאות (אי אפשר לוותר על מנת הסלק עם הקינואה), סלטים שהם חגיגה קולינארית ישר מהשדה, מנת השקשוקה הייתה חמה וטעימה ביותר.

והקפה?? כאחת שדואגת לטעום כל קפה אפשרי, בכל מקום אפשרי, אני מצהירה כי מצאתי את אחד הטובים ביותר!
ולקינוח, לא יכולתי לעזוב את המקום, מבלי לדאוג לקוראים בערב חג השבועות, למתכון של עוגת הגבינה המשובחת במינה, שמציעים לסועדים בקפה גרג.

השף של קפה גרג נתן לי בשמחה את מתכון עוגת הגבינה להנאתכן, אפשר לקנות אותה באחת מחנויות הרשת, ואפשר גם לדאוג לריח האפייה שיעלה במטבח שלכן והוסיף גם מתכון של פריטטה חלבית וטעימה להגיש על שולחן החג.

עוגת גבינה פירורים – קינוח מנצח לחג השבועות

מרכיבים:

קילו גבינה9%
800 מ"ל של שמנת מתוקה 42%
300גרם סוכר
30גרם פודינג וניל
30גרם מ"ל ברנדי
גרידת לימון שלם אחד

אופן הכנת הבלילה:
מקציפים שמנת עם סוכר ופודינג וניל.
אח"כ מוסיפים בהדרגה את הגבינה.
מערבבים עם הלקקן.
לאחר-מכן מוסיפים את גרידת לימון והברנדי
ובוחשים במהירות איטית.
לשמור במקרר.

אופן הכנת הבצק:
450גרם קמח.
250גרם חמאה.
160גרם סוכר.
4 חלמונים של ביצה.(צהוב של הביצה)80גרם של חלמון.
20גרם אבקת-אפיה(2כפות שטוחות)

את הסוכר והחמאה מערבבים היטב יחדיו.
מוסיפים בהדרגה את החלמון.
ואח"כ קמח + אבקת אפיה עד לקבלת בצק אחיד.
על הבצק "לנוח" כשעה במקרר.

הוראות הכנה:

משטיחים 2/3 מהבצק בתבנית אפיה עגולה ואת ה-1/3 הנותר מרדדים בתבנית שטוחה.

אופים ביחד כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות.

מצננים ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית העגולה.

את יתרת הבצק מפוררים ביד או במג'ימיקס מעל.

מקפיאים למשך 3-4 שעות.

פריטטה (חביתה ספרדית)

מרכיבים למנה 1:

3 ביצים
תפוח אדמה בינוני מבושל
3 פיטריות שמפניון חתוכות דק
0.5 פלפל אדום חתוך לקוביות
חופן אפונה
חצי חופן בצל קצוץ
מעט פטרוזיליה קצוצה
מלח פלפל

אופן הכנה:

טורפים את הביצים בקערה ובעזרת פומפיה מגרדים את תפוח האדמה
את שאר המרכיבים מכניסים פנימה מלח ופלפל לפי הטעם מערבבים היטב ומעבירים לכלי אפייה בתנור כשהוא משוך בשמן למשך כ 15 שעה בחום של 210 מעלות עד שמשחים
טיפ ניתן להוסיף כף גדושה של שמנת חמוצה לתערובת על מנת לעדן את המנה

גרטן שווייצרי

מרכיבים למנה 1
שני תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
כוס שמנת מתוקה
שן שום
חצי כוס פרמז'ן מגורד או גבינת עמק מגורדת
מלח פלפל
אופן הכנה
נחתוך את תפוח האדמה לפרוסות דקות ונניח אותו בכלי אפייה אישי ניצוק לתוכו את השמנת כשהיא מעורבבת עם שן שום כתושה מלח ופלפל מעל נפזר את הגבינה הצהובה ונאפה כ 15 שעה בחום של 210 מעלות עד שהגבינה תזהיב.

חג שמח ובתאבון!

DSC_4314

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.