שבלולי שמרים ויוגורט במילוי שום ובזיליקום ולחמניות מהירות מאותו בצק. – תענוג להכין ולאכול

שבלולי שמרים ויוגורט במילוי שום ובזיליקום

שבלולי בצק שמרים, רכים רכים בזכות שימוש ביוגורט, במילוי שום ובזיליקום. לא תאמינו כמה קל להכין וכמה תענוג לאכול. וגם: לחמניות מהירות מאותו בצק.

לפני כמה חודשים, איפשהו במהלך חג שבועות, הגיעה אלי חוברת המתכונים המהממת של חן שוקרון. אחד המתכונים הראשונים שידעתי שאכין מתוך החוברת היה מתכון ללחמניות מבצק קוטג' עם שום ופרמזן. הבעיה היחידה היא, שלא היה לי קוטג' בבית וגם לא כח לרדת לסופר לקנות. אז בהשראת המתכון שלה חיפשתי מתכון דומה שיהיה מבוסס על יוגורט (לא בטוחה איך זה קרה, אבל היו לי 3 כאלה בבית).

בסופו של דבר התערבבו להם כמה מתכונים ורעיונות ביחד. בצק מארה"ב, מילוי בהשראת חן (בלי הפרמזן) ותוספת של אגוזי קשיו מעל.

קטנה לפני המתכון
הבצק הזה מעולה גם ללחמניות בלי המילוי והעיצוב. פשוט לשים את כל מצרכי הבצק, יוצרים עיגולים ולתנור. ברור לכם שהכנתי את זה גם כלחמניות נכון?

צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
500 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים
כף (10 גרם) סוכר
גביע (200 מ"ל) יוגורט טבעי
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
ביצה
כף מלח

למילוי:
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
5 כפות שמן זית
5-7 שיני שום, קצוצות דק
15 עלי בזיליקום, קצוצים דק
עלים מ-2 ענפי רוזמרין, קצוצים דק
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור

לחלק העליון:
ביצה
2 כפות חלב
1/3 כוס אגוזי קשיו
2 כפות שמן זית
1/3 כפית מלח

אופן הכנה:
• בקערת מיקסר עם וו הלישה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים כ-5 דקות עד שנוצר בצק מעט דביק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5-7 דקות על מהירות בינונית.
• מעבירים את הבצק לקערה רחבה, מקומחת, ומכסים עם מגבת. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
• בינתיים מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה קטנה.
• מעבירים את הבצק למשטח העבודה (מקומח קלות) ומרדדים למלבן. חשוב לא לרדד דק מדי (גובה של 1/2 ס"מ בערך).
• מורחים את תערובת השום על כל הבצק ומגלגלים למעין רולדה.
• משמנים תבנית מרובעת (או עגולה) עם שמן זית או חמאה.
• חותכים את רולדת הבצק לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ ומניחים, כשהחיתוך כלפי מעלה, בתבנית. מסדרים את כל שבלולי הבצק כך שישאר בינהם רווח של ס"מ (על מנת שיהיה לבצק לאן לתפוח).
• מכסים במגבת מטבח ומניחים בצד להתפחה של 30 דקות.
• מחממים תנור ל-190 מעלות.
• קוצצים את אגוזי הקשיו (ניתן להמיר גם בבוטנים או אגוזי מלך או לערבב בינהם).
• כששבלולי הבצק תפוחים, מברישים אותם ממש בעדינות בביצה טרופה עם חלב ומפזרים את אגוזי הקשיו הקצוצים.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים 25-30 דקות – עד שהמאפה מקבל צבע חום.
• מערבבים בקערה קטנה מעט שמן זית עם מלח.
• כשהמאפה יוצא מהתנור, בעודו חם, מברישים בשמן זית הממולח ומניחים למאפה להצטנן לפני שאוכלים.

צילום: רחלי קרוט

צילום: רחלי קרוט

משהו טעים רחלי קרוט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.