שבועות בפתח: כל הטיפים לשולחן חג מושלם

שבועות בפתח ואיתו בהלת מאכלי החלב: כיצד אפשר להרכיב שולחן חג שיהיה גם משביע, גם טעים וגם מרשים? הנה ההצעות שלנו

חג מתן תורה- הלוא הוא חג השבועות, מתקרב אלינו בצעדי ענק. וכנהוג בחג זה, מאכלי החלב שולטים בשולחן החג.

לרוב נהוג למצוא במרבית אתרי המתכונים באינטרנט המקדישים מתכונים לחג השבועות, בעיקר מתכוני עוגות גבינה. אך זה ממש לא מספיק כדי להרכיב שולחן חג הולם. אז כיצד אפשר להרכיב שולחן חג הולם לשבועות שיהיה גם משביע גם טעים וגם מרשים? הנה ההצעות שלנו.

שמרו את המנות המתוקות לסוף

כבכל שולחן חגיגי, תמיד עדיף לשמור את המנות המתוקות יותר לסוף ולהשאיר את המאכלים המלוחים דווקא כמנה ראשונה או עיקרית. בתור מנה ראשונה, תוכלו ל להשתמש בשלל מתכוני הלחמניות במילוי גבינות המפוזרים ברחבי הרשת. העיקרון הוא פשוט למדי- לרוב מדובר בלחמניות מתוצרת ביתית, אשר מבוססות על בצק שמרים שבו שמים מלית המכילה סוגי גבינות שונים בתוספת לעיתים של פרג, קצח או זיתים. למי שאינו חובב פחמימות ניתן ניתן להוסיף לשולחן גם סלטים ממינים שונים בתוספת גבינה וכמובן פשטידות צמחוניות המבוססות על ירקות וייתנו אופציה דיאטטית הולמת לשומרים על הגזרה.

לחמניות זעתר ופרמזן- שמרית

לחמניות זעתר ופרמזן (תמונות: אתר שמרית)

 

למנה עיקרית- הכניסו את מוטיב המים לשולחן

אחד משמותיו השונים של חג השבועות הוא גם חג המים. ככזה, חשוב שהשולחן יקושט ויהיו בו גם אלמנטים של מים (בקבוק מים יכולה להיות הצעה פשוטה, זולה וטובה). אך מאכל נוסף שיסמל את הים והמים הם כמובן דגים. האופציה הפשוטה ואהודה הוא דג סלמון שאהוב כמעט על כולם אפוי בתנור. עם קצת לימון וירקות ולצד טחינה יש לכם מנה עיקרית ומרשימה במינימום הכנה. נוסף על הדג, למי שאינם חובבי המאכל או כתוספת בצד ניתן להכניס גם את סוגי הפסטות השונים לשולחן בתוספת של רוטב שמנת שיהיה יאה לרוח החג. כמובן שגם בשלב הזה של הארוחה סלטים שונים בשילוב גבינה, יתאימו בהחלט.

והקינוח- עוגת גבינה כמובן

ואיך אפשר לסיים ארוחת שבועות בלי עוגה חגיגית לקינוח? אם אתם יושבים לארוחת חג גדולה ומרובת אנשים, עוגת סברינה משפחתית תהווה קינוח גדול ומרשים שיספיק לכל בני המשפחה. אם אתם דווקא בארוחת חג קטנה ומצומצמת, הרי שעוגות בסגנון בריוש או קרנץ' (כאלו שמכינים בתבניות של אינגליש קייק במילים אחרות), יתאימו היטב ויבטיחו שלא תשארנה שאריות משמינות לאחר החג. אופציה אחרת היא להכין עוגת גבינה קלאסית ועגולה שתתאים לפחות לשמונה אנשים ותכניס גם היא את רוח החג לסוף הארוחה.

רחמו על האורחים שלכם- יש גם גבינות כחושות

חג השבועות, נחשב לאחד מן החגים המשמינים ביותר בשל תכולת הגבינות השמנות הגבוהה שנכנסת כמעט לכל מאכל. הוסיפו לכך את העוגות המתוקות, השמנת וכולי ותקבלו פצצה קלורית טעימה אך מאוד לא בריאה. חישבו על הנושא הזה בעת הכנת מאכלי החג. קיימות כיום שמנות לבישול המכילות 9 אחוז שומן בלבד ושלל גבינות לבנות וקוטג'ים בעלי 1-3% אחוזי שומן שניתן להכניס במליות של המאכלים השונים. לגבי הגבינות הקשות- העדיפו גבינות בעלות אחוז נתרן נמוך ואחוז חלבון וסידן גבוה. ואם השתמשתם בגבינה שמנה אחת, מתנו את השומן והוסיפו למלית גבינה קשה רזה יותר במקום עוד גבינה קשה בעלת אחוז שומן גבוה- האמינו לנו הטעם לא יפגע. כמובן, חשוב לשלב גם בשולחן החג סלטים וירקות מבושלים שיהוו מאכלים קלילים יותר ופחות מכבידים שכל אחד ישמח להוסיף לצלחת שלו.

והכי חשוב- שיהיה חג שמח!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.