שוקיים ברוטב תמרינד ותפוחי אדמה • מתכון לארוחה מושלמת / לאוכלי קטניות

שוקיים ברוטב תמרינד ותפוחי אדמה מעוכים

שוקיים ברוטב תמרינד ותפוחי אדמה, ארוחה מושלמת.

לא משנה איזה סגנון ארוחה חגיגית אני מכינה, תמיד בתפריט יופיעו  גם חלקי עוף ותפוחי אדמה, אולי משום שאני כל כך אוהבת?  אין פעם שאני חוזרת על אותו המתכון, תמיד עומדת מול המוצרים ובאותו הרגע מחליטה כיצד אכין. תיבול העוף שונה, אופן הכנת תפוחי ההכנה שונה, קטנים, גדולים, עיגולים, רבעים, פרוסות, מבושלים מעט לפני וגם כאלה שלא.

הפעם החלטתי להשתמש רק בשוקיים, בעיקרון אני אוהבת את החלק הרך של העוף, הוצאתי מהמקרר חומרים שירכיבו לי את הרוטב וערכתי לי אותם, אחד המרכיבים שמשך את עיניי הפעם היה רכז התמרינד בו אני אוהבת להשתמש בתיבולים ואם אין לכם בנמצא תוכלו להשתמש ברכז רימונים, אך התמרינד פחות מתוק. הבטתי על תפוחי האדמה הקטנטנים והחלטתי הפעם למעוך אותם בפטיש שניצל וכך זמן הכנתם יהא מהיר מאוד, לא היה לי זמן לעבוד עליהם הרבה, הייתי צריכה עוד לאפות מאפים ובשר וכך הכל תאם.

תפוחי האדמה נחטפו מיד, הפולקס גרפו מחמאות והיה חמים וטעים.

צילום: חיה אילונה דר

שוקיים ברוטב תמרינד

החומרים:

8 שוקיים טריים ומנוקים

4 שיני שום כתושות

1/4 כוס משקה תמרינד מרוכז

כף דבש

כפית פלפל שחור גרוס

כפית חרדל דיג'ון גרגרים

מלח גרוס גס

כף אבקת מרק בצל אורגני (ללא חומרים משמרים)

גבעול רוזמרין

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את חומרי המשרה ויוצקים על השוקיים.
  2. מעסים היטב את השוקיים ומניחים בתבנית מתאימה מרופדת בנייר אפייה ומעבירים ללילה למקרר.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  4. כשעתיים לפני מועד הארוחה מוציאים את התבנית, מפזרים מסביב מלח גס ומעט מעל.
  5. מכסים בנייר כסף ואופים חצי שעה.
  6. מסירים את הנייר וממשיכים באפייה עד השחמת השוקיים, כ-20-30 דקות.

 

צילום :חיה אילונה דר

תפוחי אדמה מעוכים

החומרים:

שקית רשת תפוחי אדמה מיני

8 שיני שום  חצויות עם הקליפה

2 כפות מלח גס

כף שטוחה פפריקה  טרייה

גבעול רוזמרין

כ-3 כפות שמן זית

כף צ'ילי גרוס (מי שאוהב)

ההכנה:

  1. שוטפים את תפוחי האדמה, לוקחים פטיש שניצלים מהצד המתכתי ומועכים את התפוחים.
  2. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה .
  3. מפזרים מעל את המרכיבים ולבסוף מטפטפים משמן הזית.
  4. אופים בחום של 200 מעלות כרבע שעה, עד שהתפוחים זהובים ורכים.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם יש כל יום עידכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם בעידכון ראשון.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.