שוק טלה במילוי פירות יבשים וקשיו ברוטב ענבים

רגע לפני כניסת החגים והסעודות הרבות שדורשות מאיתנו להתארח ולארח, מתכונים לאירוח מושלם

 

 שוק טלה במילוי פירות יבשים וקשיו ברוטב ענבים // שף אלי מנחם מסעדת רודריגז

מרכיבים:

שוק טלה מפולט מהקצב

150 גרם משמש מיובש

150 גרם שזיף מיובש

100 גרםתאנים

150 גרםצימוקים שני צבעים

5 שני שום

1 גבעול סלרי

100 גר' קשיו

תבלינים:

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

קורט קינמון / מקל קינמון

קורט אגוז מוסקט

חצי כוס סילאן

כוכב אניס

לרוטב יין וענבים:

סלסלה ענבי מרלו חצי ירוקים חצי אדומים

יין אדום מרלו

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים ביחד כולל התבלינים ממלאים את הכתף במסה.

לאחר המילוי קושרים היטבאת הכתף. מכניסים לתנור למשך 12 דקות להשחמה ב250 מעלות לאחר מכן עוטפים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף (חשוב מאוד) מכניסים לתנור לעוד שעה וחצי על 160 מעלות

פורסים את הנתח למנות ומגישים עם רוטב הענבים

 

אסאדו בבישול ארוך // שף עידן בנזינו – מסעדת רוזה

אסאדו בבישול ארוך

מצרכים:

5 קילו בשר אסאדו מס' 9

חופן עלי דפנה

כפית פלפל שחור אנגלי

כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות מלח

ליטר רוטב ברביקיו

ליטר יין אדום

4 גזרים חצאים

6 בצלים

10 חצאים של תפו"א

אופן הכנה:

מערבבים את כל המצרכים למעט התפו"א

מכניסים לבישול של 3 שעות לאחר 3 שעות מוסיפים את התפו"א ומבשלים שעה נוספת

 

צלעות כבש// שף מישה אמאייב – מסעדת שאלוט

צלעות כבש בבישול ארוך

קילו וחצי צלעות

ארבע פלפלים חריפים

2 בצלים לבנים

2 בצלים אדומים

6 תפוחי אדמה

6 עגבניות

למרינדה:

מלח

פלפל שחור

פפריקה חריפה

מתבלים את הצלעות היטב, חותכים בצל לבן לרצועות, ומכניסים לקערת הבשר מוסיפים כוס סודהו מניחים את זה למנוחה לשש שעות במקרר.

לאחר ההשריה במקרר צולים על מחבת חמה מספר דקות מכל צד.

ירקות להגשה:

שמים על הגריל או במחבת פסים, עגבניות חצויות, שמן זית ,מלח, פלפל ,טימין ,

מוסיפים  פלפל חריף וצולים

מוסיפים את הבצל האדום ומפזרים תבלין סומק ומסדרים.

את תפוחי האדמה  חותכים לסירות מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה, וצולים גם. מסדרים על מגש ומגישים הכל יחד.

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.