מתכון ששוה להכין: שניצלים בשלל ציפויים, המאכל האהוב על ילדים

שניצלים- מה הופך אותם למאכל כה אהוב? גם על ילדים וגם על מבוגרים והפעם הצעות לגוון בציפויים

כאשר אני פונה לילדים וגם למבוגרים ושואלת מה המאכל האהוב עליכם, אחת התשובות המובילות הינה שניצל, מה לא כתבו עליו ומה לא נאמר? ובכל זאת בחרתי היום לתת לכם את הגירסה שלי להכנת שניצלים, גם מפאת רעיון ההגשה וגם מתוך מחשבה של הכנה מהירה ותוצאה מעניינת. אני בטוחה שתוכלו להציע לנו הצעות נוספות ומעניינות.

למנסים לגוון בהכנת ארוחות לילדים, גוונו בציפויים המצפים את השניצל, לדוגמא: שומשום, קורנפלקס, פנקו, פירורי לחם מוזהבים, סובין ועוד. הכינו מספר צלוחיות ובכל אחת מהן ציפוי אחר וכך בעת ההגשה יהנו הסועדים ממגוון טעמים ומראות.

נהדר לאכול חם או קר, על הצלחת או בתוך פיתה, באגט וכל מאפה מתאים אחר.

במקום קמח אני טובלת את החזות בטמפורקו Tepura powder המשמש להכנת בלילה וציפוי, ניתן למוצאו בפינת המוצרים מהמזרח בכל מרכול.

כדאי לטגן במחבת בעלת הקוטר הגדול ביותר שיש בבית ועדיף כמובן מחבת קרמית המצריכה פחות שמן.

מהביצה, קמח ופירורי לחם שנותרים בסוף מכינים לביבה ומטגנים גם כן, זאת למדתי מאמי אולי שארית מתקופת הצנע, אבל רעיון טעים.

לשומרים יותר על בריאות ניתן להכין את אותם השלבים, לחמם תנור ל-190 מעלות, להניח על תבנית התנור נייר אפייה, להזליף טיפות שמן זית ולאפות את השניצלים עד הזהבה.

שניצלים בשלל ציפויים

12 אצבעות

החומרים:

4 חזות עוף דקים/עבים ( לפי הטעם)

2 ביצים טרופות

2 שיני שום כתושות

חרדל

מלח,פלפל,פפריקה

1/4 כוס פירורי לחם מוזהבים

1/4 כוס פנקו

1/4 קורנפלקס מפורר

2 כפות סובין

קמח או טמפורקו

הכנה מקדימה:

מסדרים לפי הסדר הבא את המרכיבים:

-צלחת עם הטמפורקו/ הקמח.

-צלחת עם הביצים ולתוכן מוסיפים את השום, המלח והתבלינים.

-צלחות עם פירורי לחם+סובין, פירורי לחם+פנקו, פירורי לחם+שומשום, קורנפלקס.

אופן ההכנה:

חותכים את חזות העוף לרצועות, מורחים בחרדל וטובלים בכל צלחת לפי הסדר.

יוצקים מעט שמן למחבת ומטגנים את השניצלים עד הזהבה .

מוציאים  ומניחים על צלחת גדולה מרופדת בנייר סופג.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.