"שף הדרך" משיק מנה חדשה בטעם: מג'דרה ביתית – אורז עם עדשים


לרגל השקת המנה החדשה, השף אילן צוירן מנדב מתכון להכנת מג'דרה ביתית מסורתית

חברת שף הדרך משיקה בימים אלו מנה חדשה: מג'דרה ביתית – אורז עם עדשים. המנה מתאימה לטיולים בארץ ובחו"ל, פיקניק, טיסה, למשרד, לבית וליוצאים לפעילות ספורט.

ארוחת "מג'דרה ביתית" של שף הדרך הינה מנה צמחונית, המציעה תבשיל אורז עם עדשים בסגנון ביתי כארוחה מזינה, בריאה ובעלת הרכב תזונתי מאוזן.

שף הדרך מגדרה ביתית - צמחוני 35 שח  צילום חגית גורן (Custom אוכל) (1)

 הרכב תזונתי:

מג'דרה ביתית – אורז עם עדשים

 

אנרגיה

165.6 קל'

חלבון

3.9 גר'

פחמימות

34.2 גר'

שומן

1.1 גר'

חומצות שומן רווי

0.1

כולסטרול

פחות מ-2.5 מ"ג

נתרן

45.0 מ"ג

סדרת הארוחות שמחממות את עצמן ברגע של "שף הדרך"  עשויות מחומרים טבעיים בלבד ואינן מכילות חומרים משמרים. את המנה האישית, ניתן לאחסן ללא קירור עד שנתיים, להוציא בשעת הצורך ולחמם ברגע ללא צורך במיקרוגל, תנור, גז או אפילו מים חמים.

בזכות שקית הפטנט החדשנית, הארוחה הארוזה בחמגשית הרמטית מחממת את עצמה תוך דקות ספורות, תוך שימוש בכמות קטנה של מים.  למנה הכשר של  בד"צ "בית יוסף".

לרגל השקת המנה החדשה, מציע שף הבית של "שף הדרך" אילן צוירן, את המתכון להכנת מנת הדגל בסדרת המנות הצמחוניות: מג'דרה ביתית  , אחת המנות האהובות ביותר גם על מבוגרים וגם על ילדים.

 

מתכון: מג'דרה ביתית מסורתית, מאת השף אילן צוירן:

חומרים ל-4-5 מנות:

1/2 כוס עדשים ירוקות
כוס אורז יסמין
1 בצל קלוף, חתוך לרצועות
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל אנגלי
1 כפות מלח
1.5  מים רותחים

אופן ההכנה

1. לכסות העדשים במים בסיר קטן ולהביא לרתיחה. לאחר הרתיחה יש להחליש את האש ולבשל חצי שעה נוספת על אש קטנה.

2. לסנן את העדשים ולהשאיר את המים בצד . לא לשפוך, נחזור אליהם אח"כ…

3. בסיר נפרד עם כף שמן זית ו- 30 גרם חמאה-  לטגן הבצל כדקה, להוסיף אליו האורז ולטגן כדקה נוספת, להוסיף העדשים ולערבב.

3 מוסיפים את התבלינים, 1.5 כוסות מים רותחים וחצי כוס נוספת של המים שנשארו מהעדשים (זוכרים?)

4. מבשלים -20 דקות על אש נמוכה. לאחר מכן יש לכבות את האש ולהמתין 10 דקות כשהסיר מכוסה, עד להגשה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.